Израел ще вложи 5 млрд. долара в развитие на ВЕИ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Сряда, 20 Юли 2011 12:41, CSR News

 

До 2020 г. Израел иска да произвежда 10% от електричеството си от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). За целта ще са необходими 5.048 млрд. долара инвестиции. Такива цели си поставя планът за насърчаване на зелената енергия, одобрен в неделя от кабинета, предаде "Ройтерс".


Целта на плана е да се намалят емисиите и замърсяването, причинени при генерирането на електрическа енергия", пише в официално изявление от канцеларията на премиера.

Според одобрения график до края на 2014 г. в страната трябва да бъдат монтирани екоцентрали с общо 1550 мегавата. От тях 460 мегавата са определени за слънчеви инсталации, 210 мегавата са за системи за ток от биогаз и отпадъци, а 800 мегавата са за вятърни централи. През 2014 г. инфраструктурното министерство ще осъвремени политиките за насърчаване. В момента е ясно, че до края на десетилетието зелените мощности в близкоизточната държава трябва да достигнат 2760 мегавата.

Около 10 на сто от заделените 5 млрд. долара ще са насочени към развитие на ВЕИ проекти на Западния бряг, уточнява в. "Джерусалем пост".

Производството на електроенергия в Израел е силно зависимо от въглищата и природния газ, отбелязва "Ройтерс". 40 на сто от синьото гориво в страната е доставяно от Египет, но от началото на годината доставките на няколко пъти се прекъсвани заради атаки срещу газопровода. Останалата част от природния газ се добива от находището Ям Тетис край южния бряг на Израел.

Източник: dnevnik.bg

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..