Измерване на КСО
Индикатори за измерване ефективността на КСО на национално и корпоративно ниво ПДФ Печат Е-мейл

Системите за измерване на ефективността на корпоративната социална отговорност (КСО) на национално и на ниво компания са разработени по регионален проект „Увеличаване на прозрачността и надеждността на практиките на КСО чрез установяване на система за оценка и мониторинг на КСО в новите страни членки на ЕС”, финансиран от Европейската общност. В България проектът се изпълнява от българската мрежа на членовете на Глобален договор на ООН.

И двете групи индикатори са разработени от водещи специалисти по КСО от Великобритания, в пряка консултация със представители на правителството, неправителствения сектор и бизнеса от страните, участнички в проекта.

КСО индикатори на национално ниво

КСО индикатори на корпоративно ниво

 

Powered by Web Agency
 
Наръчник за самооценка на ефективността на КСО на компаниите ПДФ Печат Е-мейл

Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН смята да издаде "Наръчник за самооценка на ефективността на КСО на компаниите" през октомври 2010г. (30.10.2010)

След обобщаване на резултатите и практиките от тестването на индикаторите за измерване на корпоративната социална отговорност на ниво компания предстои да бъде издаден и наръчник за самооценка на ефективността на КСО на компаниите.


Наръчникът ще бъде достъпен електронно на сайта на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН.


КСО индикаторите на национално ниво и корпоративно ниво бяха представени на 21 септември 2010г.

Powered by Web Agency
 


CSR Видео

Най-четени статии