https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Човешки капитал и Условия на труд
Добрината като фирмена политика ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 30 Септември 2015 00:03, CSR News


Или как компании ангажират служителите си в доброволчески каузи

 

Големите корпорации в световен мащаб вече виждат положителния ефект от внедряване на инициативи със социално значим характер. Броят на фирмите, които разработват социални програми, е нараснал с 50% за последните шест години, сочи проучване на Комитета за насърчаване на корпоративната филантропия*. Постепенно „заразно“ добрите каузи навлизат и в по-малките предприятия.

 

 

Powered by Web Agency
Продължава
 
Значението на работната атмосфера ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 01 Август 2013 10:39, CSR BG

 

Излишно е въобще да ви убеждаваме колко важна е работната среда за всеки един от нас. Тя може да е силен стимулатор за ползотворна и креативна работа. В същото време обаче може да действа и изключително демотивиращо за служителите.

Powered by Web Agency
Продължава
 
Стажовете – социална значимост и бизнес ползи ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 10 Октомври 2012 11:10, CSR News

 

Все по-острото търсене на нови таланти, навярно в съчетание с изгряващата звезда на чувството за корпоративна социална отговорност, през последните години подтикнаха много от авторитетните фирми в ИКТ бранша (Информационни и комуникационни технологии - бел.ред.)  да стартират стажантски програми. Традиционно зад такова решение стоят поне два фактора – намирането на „свежа сила“ сред младите ентусиасти плюс популяризиране – било то на определено име или марка, или пък на определено схващане.

 

Powered by Web Agency
Продължава
 
5 начина, по които АТ&Т стимулира служителите си да направят промяна ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 01 Октомври 2012 14:21, CSR News

„Направи едно нещо” е покана за служителите да помислят за тяхните ежедневни действия и да изберат едно, което могат да променят. Да го променят, така че да има позитивно въздействие върху тях самите, тяхната общност или компания. Тази покана има за цел да разбие страшната дума „Устойчивост” до определено дейстие като например изключване на компютъра вечерта, рециклиране на кенчета от напитки, участие в доброволчески инициативи веднъж месечно или промотиране на електронни фактури на клиентите.

Powered by Web Agency
Продължава
 
Служителите в зелени компании са по-продуктивни ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 26 Септември 2012 13:31, CSR News


Много хора си мислят, че когато дадена компания започне да развива екологични практики това ще се отрази негативно на производството. Ново изследване показва точно обратното. Служители на компании, които развиват екологични практики са с 16 % по-производителни показва изследването, направено от проф. Магали Делмас и Саня Пекович от френския университет Париж-Дауфин. Това изследване за първи път показва връзката между екологичните инициативи на компаниите и производителността на труда.

Powered by Web Agency
Продължава