https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Да бъдеш социално отговорен не е трудно ПДФ Печат Е-мейл
Практики - Общ характер
Понеделник, 30 Август 2010 20:49, Кариери.бг

 

Програмите за корпоративна социална отговорност са важни за компаниите поради няколко причини: те не само привличат по-квалифицирани служители, но могат да добавят голяма стойност за акционерите под формата на по-високи дивиденти и по-високи приходи.

Сп. Forbes публикува няколко прости правила, следването на които може да направи тези програми успешни.

1. Популяризирайте своите инициативи

Вие правите много неща, които спадат към корпоративната социална отговорност, но вашите доставчици, клиенти и служители може би не осъзнават това. Накарайте ги да го забележат. Покажете на света, че осигурявате гъвкаво работно време за служителите си, имате корпоративен детски център, пазите природата с енергоспестяващи крушки или програма за рециклиране и помагате на местните общности.

2. Включете социалните дейности сред приоритетите

Ако подредите социално отговорните си инициативи сред своите приоритети, този вид дейност ще увеличи значимостта си очите на вашите акционери, служители и на обществото. Компаниите, които прилагат тази политика, са по-успешни в дългосрочен план.

3. Определете отговорник

Дори вашата компания да е малка, е добре да натоварите конкретен човек с отговорността за вашата социално отговорна програма. Този човек трябва да отговаря за разработването на политики, търсенето на нови инициативи, които компанията би могла да въведе и които да мотивират служителите. Той трябва да се грижи също за това обществото да е информирано за дейността на компанията в тази насока.

4. Слушайте масите

Вашите служители често имат най-добрите идеи за това как работата да бъде организирана по-ефективно и каква обществена дейност да развива компанията. Улеснете ги в даването на идеи и се включете в корпоративните социални програми, като създадете фирмен интранет или блог, който ви свързва директно с вашите подчинени.

 

5. Бъдете пестеливи

Да бъдеш социално отговорен не е скъпо. Началото на една такава програма би могло да се постави с промяна в начина, по който компанията функционира. Накарайте вашите служители например да спрат да използват хартиени чашки за кафе няколко пъти на ден и да ограничат до минимум документите, които принтират.

Powered by Web Agency