Стартира първата българска бизнес мрежа за развитие на Корпоративната социална отговорност - CSR Bulgaria (КСО България) ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Понеделник, 30 Август 2010 15:15, CSR BG

Първият специализиран интернет портал за новини, практики и политики на КСО в България е вече факт

КСО България

 

CSR България е първата българска специализирана мрежа за корпоративна социална отговорност (КСО), която изгражда трайна връзка между нуждите и ресурсите на обществото и бизнеса. В интернет портала може да намерите информация за проекти, събития, добри практики, както и данни за осъществени социално отговорни политики и кампании от страна на българския бизнес.

 

Изборът на точната социална платформа е сред най-трудните решения, пред които се изправя всяка компания. Избраната сфера трябва да има отношение към същността на бизнеса. Потенциалният растеж и отражение върху обществото и околната среда в следващите години, както и измеримостта на резултатите са сред ключовите показатели при решението за инвестиране в дадена социална програма. Част от мисията на CSR Bulgaria е да предлoжи на бизнес членовете на мрежата избор от каузи, както и съвети за най-ефективните начини за подкрепа и участие в реализацията на социални програми и политики. Някои от основните компоненти на консултцията са оценка, анализ и насока при прилагането на различни методи за правене на социално отговорен бизнес.

 

CSR Bulgaria подкрепя нестопанските организации в процеса на увеличаване на техните ресурси и ефективност. Дава консултации и напътствия относно разработката на проекти и им съдейства при изграждането на успешни взаимоотношения с бизнеса.

 

Целта на CSR Bulgaria е посредничество между нестопанския сектор и бизнеса за набиране на средства за реализиране на социално значими проекти.  Набират се социални проекти,  които са достъпни за комапниите, членуващи в мрежата.

 

Екипът на CSR Bulgaria популяризира КСО като инвестиция чрез показване на добрите практики и ползите от нея. Систематизира и разпространява информация в сферата на корпоративната отговорност, изгражда ефективна и ползотворна връзка между бизнеса и обществото.

 

Идеята за КСО въплъщава в себе си създаването на благоприятна среда за реализиране на социални проекти и подкрепата им от бизнеса.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..