CSR Bulgaria обединява и подкрепя социално отговорните медии в България ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано


Бизнес списанието "твоят БИЗНЕС", електронното списание "NewBusiness", както и информационните портали Investor.bg и Dnes.bg са сред  първите медии приели Етичния кодекс за Социално отговорна медия на CSR Bulgaria. Следващите медии, които се присъединиха към инициативата са Emmis Bulgaria, в-к Банкеръ, Търговски вестник, сп.ENTERPRISE, Информационна агенция "Пресклуб", Списание 8, БГ Радио, БНР Шумен, в-к Пари. В началото на декември ангажираността си потвърди и Българска телеграфна агенция.


Като част от групата на Социално Отговорните Медии те се ангажират да работят за развитието и в полза на българското общество, както и да отразяват и разпространяват приоритетно информация за социалната отговорност, добри практики и кампании, реализирани на територията на България.

 

 

Съвременните медии представляват многопластов канал за пренос на информация. Те имат властта да отразяват най-актуалните новини, събития и активности, да определят насочеността им и да избират методите за представянето им пред аудиторията.

Малко са обаче медиите, които използват новината за обобщение на съществуващи добри практики, както и за насърчаване към отговорно поведение чрез показване на националния и  международния опит.

Групата на социално отговорните медии доказва, че в медийното пространство има място и за добрите новини, а спазването на етично поведение и воденето на открита политика са основни техни приоритети.

 

Медии, които са станали част от групата на Социално Отговорните Медии заемат мястото на посредник между инициативите, предприети от частния и нестопанския сектор, и реакцията на обществото.

 

Ролята на медиите е изключително важна за формиране на послания към обществото. Това е голяма привилегия, която те приемат да използват, за да градят устойчивото развитие на нашето общество и позитивната нагласа към случващото се около нас.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..