Изпълнителният директор на CSR Bulgaria спечели награда за млад мениджър ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Вторник, 25 Януари 2011 16:01, CSR BG


Фондация "Еврика" отличи изпълнителният директор на CSR Bulgaria в ежегодния си конкурс "Млад Мениджър"

Изпълнителният директор на CSR Bulgaria - Борис Колев бе награден със специално отличие за иновативност в конкурса на Фондация "Еврика". Той се нарежда на второ място след Елена Маринова - управител на "Мусала Софт" ООД.

Изпълнителният директор на CSR Bulgaria спечели награда за млад мениджър

 

Борис Колев е един от най-успешните млади предприемачи в България според националните и световни медии. Създава първата си компания още на 18 години, като само след няколко месеца печели наградата на световното бизнес издание BusinessWeek – 2-ро място за „Най-добър млад предприемач на Европа.“   

Още като ученик в 9-10 клас, Борис стартира проект за учебна компания в 151-во училище в София и за две години заедно с екипа му от съученици успява освен да спечели почти всички национални награди по състезанията на Джуниър Ачийвмънт, но достига и до 3-то място в Европа за най-добра учебна копания в Брюксел през 2005г.

По късно през 2005г., основава първото футболно първенство за интернет любители в България с името "Българска Форумна Лигa"(ForumsLeague). Днес това е най-голямото футболно първенство за любители в България, мачовете са всеки уикенд, 9 месеца в годината, участниците са над 700 души всяка седмица, а организационния екип е над 30 души.

През 2007г.,Борис създава първата компания въвела мобилната реклама през Bluetooth технология в България – BlueMark. По-късно през 2008г. стартира първия екип, предлагащ професионални услуги по присъствие и реклама в социалните мрежи: Facebook, LinkedIn, Twitter, MySpace, YouTube и др. 

През 2008г. Борис е избран за президент на младежката Алумни организация на Джуниър Ачийвмънт България и става част от европейския й борд.

През 2008г и 2009г., Борис участва в управлението на фондация „Стъпка за България“, която за три поредни години организира най-големите образователни проекти за деца сираци правени до сега в страната. Всяка година на едномесечен летен лагер във гр. Варна, между 60 и 80 деца в неравностойно положение от домове за сираци от всички части на страната успяват да получат практически знания и умения за това как да управляват ефективно живота си, как да си поставят цели, да се мотивират и да успяват в днешно време.

През 2009г. Борис основава първата компания за реклама чрез Аромати в България и се опитва да наложи целевата употреба на аромати в рекламни кампании.

Също през 2009г., Борис основава фондация „Мастърмайнд“, която се занимава с разпространение на знания за личностно развитие, себеосъзнаване и себеосъвършенстване. Първото нещо, което прави фондацията е да получи правата и дублира на Български език феноменалния филм „Тайната“ (The Secret) на Ронда Бърн. Филма се превръща в най-продавания DVD филм в България до сега.

През 2010г., вече на 22 години, Борис притежава група от компании за маркетингови иновации, PR обслужване и управлява повече от 40 души екип в най-различни направления. Сред част от сериозните клиентите на компанията му са Мобилтел, Глобул, Германос и Нестле.

През 2010г.,Борис, заедно с екип ентусиазирани и много социално отговорни млади хора създава първата бизнес мрежа за Корпоративна Социална Отговорност – CSR Bulgaria. За по малко от 4 месеца работа нестопанската организация успява да привлече за партньори повече от 15 нестопански организации, над 25 медии и да реализира в партньорство повече от 5 събития. Мисията на CSR Bulgaria е да постигне положителна синергия между нуждите и ресурсите на бизнеса и обществото и донесе полза за всички страни.

От средата на 2009г., Борис изнася практически и мотивиращи лекции и презентации на тема предприемачество и маркетингови иновации в Български и международни университети като Нов Български Университет, Citi University, American University in Bulgaria, Колеж по Маркетинг Търговия и Мениджмънт, както и редица гимназии.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..