https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Играта на Овергаз „е-Дом” – как да живеем в хармония с природата ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 16 Юли 2010 02:36, Овергаз

През септември 2009 година Овергаз издаде „е- Дом” – първата компютърна игра на екологична тематика в България. Тя бе разработена по инициатива на газовата компания и целта й е да популяризира природосъобразната и икономична употреба на разпространените в страната енергоизточници. Играта е стратегическа и протича в два етапа. В първия определяте вида на жилището – апартамент, вила или къща в града, предпочитаните технологични решения и използваната енергия.

 

Във втория етап трябва да подобрите екологичните характеристики и енергийната ефективност на жилището. Разполагате с 48 стъпки, за да направите обзавеждането и техническото си оборудване възможно най-евтино, природосъобразно и енергоефективно. Не липсват и злободневните проблеми – спукана тръба, изгорял бушон или теч от съседите. Всички решения, които взимате, трябва да са съобразени с наличните парични средства и грижата за околната среда.

Резултатите се определят от пет показателя: екологичност, енергоефективност, финанси, комфорт и престиж. Колкото по-екологосъобразно е жилището и колкото повече спестени пари имате в сметката си, толкова по- високи са рейтингът ви и крайният ви резултат.

Една от най-важните характеристики на „е-Дом” са реалните приложения на всички енергоефективни опции, които играта ви предлага. Освен ефектът, който жилището ви има върху околната среда, можете да наблюдавате и икономическите последствия от различните комбинации от енергийни решения, които взимате. Целта е успешният ви „е-Дом” да се превърне във ваше реално жилище.

Играта е напълно безплатна, подходяща е за всички възрасти и може да се играе както он-, така и офлайн.

Играй "е-Дом" онлайн

Изтегли "е-Дом" на компютъра си

Powered by Web Agency