Рекорден брой проекти се състезават за най-престижните отличия за КСО ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Петък, 22 Февруари 2013 17:34, CSR BG


CSR Bulgaria e медиен партньор на десетите годишни награди за отговорен бизнес 2012, които ще се състоят на 27 февруари 2013


Рекорден брой социално отговорни проекти - 85, реализирани от 49 компании и организации от цяла България през 2012 г., се състезават за най-престижните отличия за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Победителите ще бъдат наградени на официална церемония на 27 февруари от 18.30 ч. в Шератон София Хотел Балкан, зала „Роял”. 


За десета юбилейна година БФБЛ ще връчи отличия на компаниите, определени от независимо жури, като най-заслужили в следните категории: „Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в образованието”, „Инвеститор в околната среда” и „Маркетинг, свързан с кауза”.

С цел насърчаване на добрите практики сред малките и средни предприятия в България, Форумът ще връчи и Специална награда за цялостна социално отговорна политика на малко и средно предприятие. Една компания ще получи и наградата ENGAGE, която се присъжда на един измежду всички номинирани проекти в петте категории. Нейният носител се определя от Международния форум на бизнес лидерите, Великобритания, като основни критерии са степента на ангажираност на служителите при реализирането на проекта или цялостният им принос в подкрепа на обществено полезни каузи. Компанията, победител в категорията „Инвеститор в околната среда”, ще участва на Европейските бизнес награди за околна среда 2014, на които Форумът е национален координатор. 

Журито на наградите се председателства за четвърта поредна година от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, а членове са: г-н Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика в оставка, Н. Пр. Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара, акад. Дамян Дамянов, заместник-председател на Българска академия на науките, Таня Радочай, постоянен представител на УНИЦЕФ за България, Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България, Светла Костадинова, изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика, Максим Майер, управител и редакционен директор на сп. „Мениджър”, Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум, Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация „Помощ за благотворителността в България”, и Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България”.

Основните критерии за оценка на номинираните социално отговорни проекти са: каква е конкретната полза за обществото, дали проектът е осъществен в партньорство с други организации, степен на ангажираност на служителите на компанията при осъществяването му, новаторство, обществено признание и оценка, ефективност, финансова рентабилност, както и продължителност и последователност на инициативата.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са национални и за тях могат да кандидатстват компании от цялата страна, независимо от големината или сектора, в който работят. 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..