https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/298439globul_csr_profile_cover2.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/959770globul_csr_profile_cover.jpg

Globul предоставя на своите клиенти пълния спектър от телекомуникационни услуги: мобилни, фиксирани и пренос на данни, за да гарантираме свобода и удоволствие от общуване без ограничения. Компанията инвестира в иновативни решения, за да отговаря на постоянно променящите се нужди на своите клиенти. Към края на 2010 г. GLOBUL има 3,9 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99.98% от населението на България и на 99.23% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 88.96% от населението на страната. 

Компанията развива широка мрежа за дистрибуция. GLOBUL предлага своите продукти и услуги в над 430 търговски обекта в цялата страна. 

В GLOBUL работят повече от 1300 млади и висококвалифицирани специалисти. В Globul вярват, че професионализмът, уважението и постоянно високото качество на предлаганите решения са ключът към трайното доверие.

Powered by Web Agency
 

КСО Доклади

Доклад по корпоративна отговорност за 2011г.Доклад за 2010г.Доклад за 2008г.Доклад за 2007г.Доклад за 2006г.

История на компанията

 

За първата година от съществуването си компанията беше обявена за най-голямата инвестиция на зелено и получи отличието "Инвестиция на годината". В развитието на мрежата и услугите на GLOBUL тогава са вложени над 1,1 млрд. лева.

През август 2005 г. 100% от акциите на компанията бяха закупени от COSMOTE Group – основен играч на телекомуникационния пазар в Гърция, Румъния, Албания и Македония. През пролетта на 2006 г. компанията промени своята корпоративна идентичност, за да отрази промяната в собствеността и да отбележи нов етап в развитието си, като оператор част от групата на COSMOTE.

През ноември 2006 г. GLOBUL посрещна своя 3 милионен абонат. В края на 2007 г. броят на абонатите на компанията надвишава 3,8 милиона. Направените значителни инвестиции в разширение и оптимизация на мрежата позволяват на компанията да предлага висококачествени услуги на своите многобройни клиенти.

През 2008г. GLOBUL с помощта на ЕС инвестира над половин милион лева в обучение на служителите си с цел повишаване на ефективността при обслужване на клиенти и постигане на тяхната по-висока удовлетвореност. Освен стремежът за по-качествено обслужване на клиентите, през 2008г. компанията започна дългосрочен проект, целящ опазване на околната среда. За първи път, българска телекомуникационна компания предлага дългосрочен план от мерки и инициативи, насочени към намаляване на въздействието от дейността й върху околната среда, насърчаване на рециклирането и повторната употреба на мобилни устройства и за подкрепа на обществени проекти в тази насока.

През 2011 г. GLOBUL отпразнува десетата си годишнина и се превърна в необремене
на от дългове компания. През този период инвестициите на GLOBUL достигнаха 1.15 милиарда евро.

 

КСО Стратегия на Globul

GLOBUL Green е първата по рода си дългосрочна екологична стратегия, фокусирана върху реализирането на практически решения по проблеми, свързани с опазване на околната среда. Обществени екологични проекти, отговорна употреба на енергия и други изчерпващи се ресурси и суровини, рециклиране и повторна употреба на материали и оборудване — малка част от големите предизвикателства на ХХІ век, отправени към света и теб. Разбери повече тук.

Принципи и ценности на Globul

 

Ръководни принципи на GLOBUL:

 

  • Удоволствието на клиента е двигател на нашите действия
  • Уважението и почтеността ръководят нашето поведение
  • Сплотен екип в непрекъснат обмен на мнения
  • Отлично място за работа и професионално развитие
  • Аз съм “ГЛОБУЛ” – разчитайте на мен

Прочети повече за принципите на GLOBUL в етичния кодекс на компанията.

 

 

Сертификати на Globul

 

ISO 14001

ISO 14001 или Сертификатът за Система за управление на околна среда е доказателство за успеха на дългосрочната ни стратегия за устойчиво развитие GLOBUL Green. Той гарантира ефективност при измерването, контролирането и непрекъснатото намаляване на вредното въздействие върху околната среда от всички аспекти на дейностите ни. Резултатите от работата на Системата за управление на околна среда са видими и в докладите на GLOBUL по корпоративна отговорност.

Виж сертификата тук.


OHSAS 18001

Защитата на здравето и безопасността на служителите са основен приоритет и отговорност на ръководството на GLOBUL. Сертификатът за Система за Управление на Здравето и безопасността (OHSAS 18001) е доказателство за спазване на приложимото законодателство, изискванията на стандарта и корпоративните политики и процедури в съответната област, както и прилагане на добри практики по отношение осигуряването на здраве и безопасност при работа.

Виж сертификата тук.