https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Специалисти от GLOBUL обучават студенти ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Образование и Наука
Вторник, 26 Март 2013 15:44, Globul

 


GLOBUL стартира поредица от лекции и презентации за студенти от Технически университет-София и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, които ще продължат до средата на май тази година. Образователната инициатива „Часът на GLOBUL” е една от най-успешните младежки програми на оператора, която има за цел да подпомогне практическата подготовка на младите хора и да ги насочи в бъдещото им кариерно развитие. 


В рамките на инициативата за учебната 2012/2013 г., специалисти от GLOBUL вече изнесоха серия от лекции пред студенти от Факултета по телекомуникации, Факултета по Автоматика и Факултета по Приложна математика и информатика към ТУ-София. Следващата лекция в Технически университет ще се състои на 3 април и ще бъде на тема „Пренос в мобилната мрежа – еволюция и развитие“. GLOBUL ще организира презентации и във Факултета по математика и информатика при Софийски университет, където лекции ще има на 16 и 23 април. 

Лекциите пред студенти от техническите и IT специалности ще продължат през целия месец април до 15-ти май, включително. Финалната презентация от тазгодишната инициатива ще бъде представена в ТУ-София от Йордан Бакалов, ръководител Секция „Телекомуникационни платформи“ в GLOBUL, който ще разкаже на студентите за техническата реализация на SMS и MMS съобщенията и как те се използват за услугите с добавена стойност. 

Темите на лекциите от инициативата „Часът на GLOBUL” са посветени на основните аспекти при изграждане, поддръжка и управление на телекомуникационната инфраструктура и мрежови технологии. По време на лекциите, студентите ще имат възможност да се запознаят с ежедневния процес на работа на специалистите в тази област, както и да научат повече за актуалните тенденции в сферата на технологиите и IT иновациите. 

Подробна информация за графика на лекциите, часовете и залите на провеждането им, е достъпна в ТУ-София и в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 

„Часът на GLOBUL” е поредната инициатива, която компанията предприема в подкрепа на професионалното обучение на младите хора в България. Поради успеха на програмата и значителния интерес към нея, тази година тя разшири обхвата си, включвайки нови специалности и теми.  Като социално отговорна компания, GLOBUL традиционно подкрепя българското образование и предоставя на студентите от водещите университети в страната и в чужбина редица възможности за натрупване на практически опит, професионална подготовка и кариерно развитие.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Academy партньори

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..