https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
GLOBUL обявява младежки конкурс със социална насоченост ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Събота, 12 Октомври 2013 17:30, Globul

Globul стартира младежки конкурс за идеи на тема "Как мобилните технологии могат да допринесат за разрешаване на социален проблем". Победителите ще представят България на първия по рода си международен форум Telenor Youth Summit 2013, който ще се проведе от 9 до 11 декември в Осло, Норвегия, съобщават от телекома.

В конкурса могат да се включат млади хора на възраст от 18 до 25 години, които владеят английски език писмено и говоримо. Участниците трябва да изпратят своя актуална автобиография и презентация на посочената тема на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 28 октомври 2013 г.


На 29 октомври жури ще определи петима финалисти, които ще имат възможността да представят своите идеи на живо или дистанционно чрез видеовръзка. На база общата оценка от представянето на финалистите, журито ще избере двамата печеливши. Техните имена ще бъдат обявени на 4 ноември на интернет страницата на българския телеком.

Наградата за двамата победители включва участие във форума Telenor Youth Summit 2013, като Globul ще поеме всички разходи по транспорта, прехраната и престоя им в Осло. В събитието ще се включат общо 26 младежи от цял свят, които ще могат да обсъдят своите идеи за разрешаване на значими социални проблеми. Резултатите от тяхната съвместна работа ще бъдат представени в Центъра на Нобеловата награда за мир, както и на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на 2014 г.

Освен това участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир на 10 декември, както и интервю на CNN с Нобеловите лауреати за мир. Програмата предвижда и много забавления, както и възможност младежите да присъстват на концерта по повод Нобеловата награда за мир редом с редица известни личности.

Глобалната инициатива Telenor Youth Summit 2013 се провежда за първи път като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как мобилните технологии насърчават растежа и позитивната промяна в обществото. Тя се провежда като част от сътрудничеството на Telenor с Центъра на Нобеловата награда за мир.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..