GLOBUL с отличие за Корпоративен собственик на електрически автомобил ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Петък, 13 Декември 2013 12:39, Globul


GLOBUL получи специалната награда „Корпоративен собственик на електрически автомобил“ в конкурса „Автомобил на годината 2014“, организиран от Прес Автоклуб България. Операторът бе отличен като един от първите корпоративни собственици на електромобил в България, направила цялостен анализ за ползите от използването му в сферата на бизнеса. Наградата бе връчена на Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL.


За нас е чест да получим подобно отличие, тъй като то е доказателство, че усилията ни се оценяват от обществото. Инвестирахме в придобиването на електрически автомобил Peugeot iOn като част от дългосрочната ни екологична стратегия, насочена към опазването на околната среда и природните ресурси. Гордеем се, че GLOBUL е един от първите ползватели на електромобил в България и се надяваме, че повече компании ще последват примера ни.“ – коментира по време на церемонията Ясен Гуев.

GLOBUL стана собственик на един от първите официално регистрирани електромобили в България – Peugeot iOn, през март 2011 г. В момента електромобилът се използва за нуждите на служители от Отдел „Човешки ресурси и администрация“ в централния офис на оператора в София.

Peugeot iOn е 100% електрически автомобил, който съчетава маневреност с високо ниво на комфорт. Автомобилът се отличава с безшумност и липса на вредни емисии от електрическия двигател, като при това предлага удобствата на обикновените автомобили като сервоволан, климатик, радио CD съвместимо с MP3 и Bluetooth, електро-управляеми стъкла и др. Електромобилът осигурява 150 км пробег в стандартен европейски цикъл на движение с едно зареждане. Пълното зареждане на литиево-йонната батерия се извършва за шест часа чрез стандартен контакт от електрическата мрежа, а бързото презареждане става чрез специално зарядно устройство, което позволява до 80% зареждане на батерията за 30 минути.

Традиционният конкурс „Автомобил на годината“, част от веригата международни конкурси „Car of the Year Awards”, се проведе у нас за седемнадесети пореден път по инициатива на „Прес Автоклуб България“. В него членуват общо 49 български автомобилни журналисти.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..