Нова магистратура Корпоративна социална отговорност (финансов мениджмънт) стартира и в България ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Четвъртък, 08 Декември 2011 15:24, CSR BG


Kонстатацията на експерти от Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси: "Ще се търсят подготвени специалисти по Корпоративна социална отговорност през следващите години"

8 декември 2011 г., София – „През следващите години все повече и повече ще се търсят специалисти по корпоративна социална отговорност. Да бъдат отговорни е наболяло бизнес изискване към компаниите, а далеч не препоръчителна инициатива, както беше допреди няколко години. От добре подготвени експерти в тази област ще има нужда всяка компания, която се ориентира към управлението на социалната отговорност на ниво бизнес стратегия и бизнес процеси, а не само на ниво благотворителност или маркетинг”, коментира Светла Стоева, председател на Управителния съвет на Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР).


Новата специалност вече стартира и в България с магистърска програма по „Корпоративна социална отговорност (финансов мениджмънт)”. Програмата е по инициатива и с подкрепата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Intertek Academy® и CSR Bulgaria и предлага прием за април 2012 г. към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). 

„Ще подготвяме специалисти, които да знаят как да направят компаниите си финансово успешни и едновременно с това отговорни към средата, в която работят, както и към обществото като цяло. И дори обратното – как да правят пари от това, че са грижовни и отговорни. Това не само не е мит, но е и задължение. Ще даваме на студентите практическа насоченост, но и стабилни теоретични познания”, разказа Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси.

В рамките на програмата студентите ще могат да получат специфични знания в малко познати области като зелено счетоводство, управление на риска чрез корпоративна социална отговорност, корпоративно управление.

Лекторският състав е изграден от представители на академичната общност в България, от различни университети – Софийски университет "Св. Климент Охридски", Университет за национално и световно стопанство, Нов български университет, Висшето училище по застраховане и финанси, както и от представители на институции и водещи организации като Министерството на труда и социалната политика, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Intertek Academy®, Българската специализирана мрежа за корпоративна социална отговорност - CSR Bulgaria и др.

Първите студенти по програмата започват обучението си през април 2012 г. Бъдещите магистри ще се докоснат до опита на водещи мениджъри от големи компании в България, както и до международно know-how от гост лектори от Европа, специалисти в областта. 

Успешно завършилите програмата студенти получават диплома за завършена магистърска степен по специалността „Корпоративна социална отговорност (финансов мениджмънт)” от Висшето училище по застраховане и финанси, както и сертификат за одитор/оценител на системи за корпоративна и социална отговорност от Intertek Academy®.

За повече информация: masters.csr.bg

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..