Конкурсът по програмиране CodeIT спечели CSR наградата на БАИТ ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Петък, 31 Януари 2014 15:13, Мусала Софт


Над 130 проекта в 11 категории взеха участие в престижния конкурс на Българската Асоциация по информационни технологии - BAIT Awards 2013. Победител в категория „Корпоративна и социална отговорност“ е конкурсът по програмиране CodeIT, който се организира повече от 14 години от софтуерна компания Мусала Софт.


CodeIT е един добър пример за публично-частно партньорство с идеална цел – конкурсът се организира от Мусала Софт в сътрудничество с неправителствени организации, ИТ асоциации и водещи образователни институции в България. Ядро на конкурса е CSLAB (Computer Science Laboratory) - звено в Мусала Софт, състоящо се от бивши и настоящи състезатели от международни конкурси и олимпиади по информатика. CodeIT е част от основното CSR направление на Мусала Софт за организиране и стимулиране на инициативи, свързани пряко с развитието на младите таланти в сферата на информационните технологии и добавянето на допълнителна стойност в българското образование.

Благодарим на журито на БАИТ, на Президента, че ни подкрепя през годините и на всички партньори и състезатели, които са част от конкурса. Продължаваме да развиваме CodeIT и да се грижим за високото ниво на информатиката в България“. – споделиха по време на официалната церемония по връчване на наградите Никола Таушанов, Ясен Трифонов и Ивайло Чернев – част от екипа на CodeIT.

Повече информация за CodeIT:

CodeIT няма възрастови ограничения за ИТ талантите, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях настоящи и бъдещи медалисти от международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг. Всеки задочен кръг представлява решаване на задача/задачи от алгоритмичен или практико-приложен характер, която се подготвя, тества и оценява от специално сформиран екип в Мусала Софт – CSLAB (Computer Science Laboratory). Освен многото награди за всички участници с ненулеви резултати и за победителите в кръговете и финала, допълнителен стимул за участниците в CodeIT е възможността да присъстват на живо на финала на обучителна дискусия на световноизвестен състезател по програмиране. През 2012 г. специален гост и лектор за финалистите в CodeIT e гуруто в състезателното програмиране – Брус Мери, докторант по компютърни науки в Университета в Кейптаун, a през 2013 г. - Пшемислав Денбиак от Полша – също гуру в областта на информатиката. През 2014 участниците предстои да се срещнат с идеологизирания Пьотр Митричев от Русия.

Почетен председател на журито в състезанието е доц. Красимир Манев, човекът, „произвел“ най-много български медалисти по информатика. Финалът на състезанието се провежда всяка година под патронажа на Президента на Република.България.

CodeIT е международно състезание от сезон 2013/2014. Също от този сезон стартира и CodeIT Junior група за най-малките.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..