Siemens грабна приза на Проекта за отчетност на въглеродните емисии (CDP) ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Четвъртък, 20 Септември 2012 15:34, CSR News

 


Siemens оглави класацията за устойчиво развитие Dow Jones Sustainability Index (DJSI), заемайки първо място в категорията „Промишлени стоки и услуги”. Siemens спечели и първото място в категорията „Диверсифицирани производства”.

Компанията постигна най-добрия резултат до момента с 92 точки от възможни 100 (2011 компанията отново беше на първо място в тази класация с 90 точки). Категорията „Диверсифицирани производства” включва компании като 3M, General Electric, Toshiba и ThyssenKrupp.


На 12 септември Siemens също беше отличена в Проекта за отчетност на въглеродните емисии (CDP), където получи 98 точки от възможни 100 в независимата класация (през 2011 година Siemens събра 97 от възможните 100 точки).

Siemens генерира повече от 40% от приходите си от екологосъобразни продукти. През фискалната 2011 технологиите, предоставени от Siemens, намалиха годишните емисии на CO2 на клиентите на компанията с близо 320 милиона тона. Тези технологии също така допринасят за големи спестявания за нашите клиенти.

Например, според прогнозите на американска електрическа компания, чрез използването на газови турбини на Siemens – най-мощните и най-ефективните в света – компанията ще намали разходите си с около $1 млрд. евро (нето) в течение на целия им жизнен цикъл.

Siemens участва в Dow Jones Sustainability Index (DJSI) от самия старт на класацията за устойчиво развитие (1999), като компанията заема първо място в своята категория за пета поредна година.

Автор: Светлана Георгиева

Източник: energyonline.bg

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..