https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
47 български града ще се включат в "Часът на Земята" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 21 Март 2011 12:50, WWF

 

Досега 47 български града официално се включват в „Часът на Земята” на WWF – 26 март (събота), 20,30 ч.

Концерти на известни изпълнители и групи ще се случат едновременно по време на събитието в София и Перник

София – Рекорден брой от 134 държави и територии се включва официално в „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF и ще изключат осветлението си за един час в събота, 26 март, от 20.30 до 21.30 ч. В инициативата ще участват хиляди места на всички континенти. Ще притъмнеят 25 от най-големите градове в света и 79 столици. В България официално ще се присъединят 47 града, с три повече от миналата година. Очаква се над един милиард души в над 130 държави да угасят осветлението си за един час като символичен знак, че е време за сериозни действия срещу промените в климата и за по-устойчив начин на живот. Уличното осветление ще свети през цялото време от съображения за сигурност. 
Часът на Земята 2011


По време на „Часът на Земята 2011” ще угасне осветлението на някои от най-познатите места на планетата - Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, виенското колело "Ландън Ай" в Лондон, Ла Саграда Фамилия в Барселона, мостовете на Дунав в Будапеща, моста през Босфора в Истанбул, Ниагарския водопад, операта в Сидни, станцията „Дейвис” в Антарктида, Таймс Скуеър и Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, най-високата сграда в света „Бурж Халифа” в Дубай...

„Часът на Земята” в България се провежда под патронажа на г-жа Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия. Тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, както и актьорът Юлиан Вергов, са сред официалните „посланици” на „Часът на Земята”. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков също подкрепи официално „Часът на Земята”.

Сред посланиците на „Часът на Земята” по света са австралийският топмодел Миранда Кър, певецът Том Джоунс, футболистът Франческо Тоти, актьорът Върн Тройър.

„Часът на Земята” получи подкрепата и на генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун, британският министър председател Дейвид Камерън, австралийският премиер Джулия Гилард, нобеловия лауреат архиепископ Дезмънд Туту, супермодела Жизел Бюндхен, актьорите Кейт Бланшет и Едуард Нортън, сър Ричард Брансън.

Кои български градове се включват официално

 

София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Асеновград, Балчик, Белене, Белоградчик, Благоевград, Бяла (Русенско), Бяла Слатина, Велико Търново, Видин, Враца, Горна Оряховица, Долна Митрополия, Две могили, Добрич, Казанлък, Кнежа, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Никопол, Нова Загора, Перник, Петрич, Плевен, Разград, Разлог, Сандански, Свищов, Своге, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Троян, Трявна, Тутракан, Търговище, Ценово, Хасково, Шумен потвърдиха участие в "Часът на Земята 2011" на WWF.

Националното сдружение на общините в Република България официално подкрепя "Часът на Земята" и призова членовете си да се включат.

Кои сгради в София ще притъмнеят


В София ще притъмнее фасадното осветление на двете сгради на Народно събрание, Министерски съвет, сградата на администрацията на Президента, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на физическото възпитание и спорта, Национална галерия за чуждестранно изкуство, Народен театър "Иван Вазов", Българска народна банка, Катедрален храм-паметник "Александър Невски", Катедрален храм "Света Неделя", Храм "Света София", Руска църква "Св. Николай", Народна библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", Паметник на Васил Левски, Паметник на Царя-Освободител, , Централния военен клуб, Национален Археологически институт, хотел "Шератон", Гранд хотел София, хотел "Хилтън", "БНП Париба",  магазини и светещи реклами на „Глобул” и „Германос”, централа и офиси на "Овергаз", светещи реклами на "Кока-Кола", Институт "Сервантес", НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", Центъра за култура и дебат „Червената къща”.

Серия безплатни концерти в София и Перник ще отбележат едновременно „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF. На 26 март (събота) от 20,30 ч. се


На 26 март (събота) от 20,30 до 21,30 ч. ще може да слушате:

  • Калин Вельов в пиано бар „Камино”, София,
  • „D2” в пиано бар Take Your Time, София,
  • „Ajabez” в клуб Fans, София,
  • „Дърти пърчис” в клуб Swingin’ Hall, София
  • „Тролите” в клуб Maze, Перник


Традиционната ежемесечна сбирка на „Лига на разказвачите” ще бъде на тема „Един час на Земята” и също ще се проведе по време на „Часът на Земята” в клуб „Грамофон”, София, на 26 март (събота) от 20,30 ч.

Клубовете запазват право да прекратят приема на хора при достигане на пълния си капацитет. С приключването на концертите за „Часът на Земята” в 21,30 ч. е възможно те да изискат входна такса, ако присъстващите решат да останат да слушат редовната съботна програма. Концертът на джаз формацията на Антони Дончев не е част от официалната програма за „Часът на Земята”.

Междувременно Калин Вельов, „D2”, Елица Тодорова, Поли Генова и Big Sha записаха клип, с който подкрепят акцията на музикалните сайтове Аvtora.com и Мusicspace.bg, която призовава българите да подкрепят „Часът на Земята” и да изключат компютрите си на 26 март от 20,30 ч. за един час. Двата сайта също ще спрат сървърите си за този един час, за да заявят своята съпричастност към каузата. Видеопосланието на музикантите може да видите на:

http://www.youtube.com/watch?v=TyaLVpWIMG0

Досега 26 български града потвърдиха участие в „Часът на Земята” на WWF. София, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Видин, Враца, Перник, Добрич, Разград, Силистра, Кърджали, Горна Оряховица, Асеновград, Своге, Белоградчик, Трявна, Балчик, Белене, Две могили, Лом, Севлиево и Сандански ще угасят фасадното осветление на известни сгради, площади или забележителности, за да покажат съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на WWF.

България се включва за трети път официално в „Часът на Земята”. Инициативата в страната се провежда под патронажа на г-жа Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия. Тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, както и актьорът Юлиан Вергов, са сред официалните „посланици” на „Часът на Земята”. Видеопосланието на Григор Димитров може да се види в интернет на http://www.youtube.com/watch?v=pC-rZRZ9lwQ.

***

„Часът на Земята” започна в един град – Сидни в Австралия - през 2007 г., а през 2010 г. участваха вече 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4000 града, сред които 56 столици, 8 от 10-те най-големи метрополиса на света, 4 от петте най-високи сгради в света. 

Подробности за кампанията може да прочетете във всеки един момент на българската интернет страница на WWF на http://wwf.bg, на която може да се видят снимки и видео от „Часът на Земята 2010” в България и по света.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..