Каритас София представя проекта "Бягащо чудо" ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 22 Февруари 2012 17:04, Каритас България

За проекта


„Бягащо чудо” е част от инициативите на Каритас София, посветени на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.  Целта е чрез участието на ученици и младежи в благотворителен крос да се наберат средства за  дейностите на организацията, насочени в подкрепа на старите хора. Събитието предвижда всеки участник да открие собствени спонсори, които да дарят поне по 1 лев. за всяка пробягана от него обиколка.  Желанието ни е да поощрим учениците и младежите  да съчетаят своята спортна активност, изобретателност и ентусиазъм с конкретен социален ангажимент, като им дадем възможност да участват в самата организация, да разпространяват идеята и да се опитат сами да открият спонсори, готови да ги подкрепят дори и със символична сума. В процеса на организацията децата ще бъдат запознати с доброволчеството като начин да помагаш на нуждаещите се, с проблемите на възрастните хора, с дейностите на Каритас София.


Задачи на доброволеца:

Основната задача на доброволците ще бъде да представят проекта „Бягащо чудо” в предварително определените училища. С помощта на рекламни материали и други предоставени от нас пособия, доброволците ще трябва да запознаят децата със същността на проекта, каузата му и смисъла на доброволчеството. 

Доброволците трябва да насърчават децата за участие в кроса, да подкрепят идеите им и да им дават насоки в тяхното осъществяване.

Доброволците ще имат за задача да подпомогнат организацията на събитието с различни дейности като изготвяне на списък с участниците за съответните училища, помощ в самия ден на събитието.

Всяка група ще има свой координатор, който ще поддържа връзка с директор на училището и учителите, както и с представително лице на Каритас София.

Заетост:

След сформиране на доброволческите  групи, ще се определят конкретни райони, в които всяка група ще работи, като доброволецът може да избере най-подходящия за него район.

Ще се работи по предварително съгласуван график, спрямо възможностите на всяко училище с приблизителна заетост минимум 2 часа седмично. 

Изисквания към доброволеца:

 • възраст над 16 години;
 • желание и умения за работата с деца и младежи;
 • готовност коректно да представлява Каритас София и нашата мисия;
 • отговорност и способност за самостоятелна работа;
 • способност за изпълняване на поетите задачи в определените срокове.


Продължителност: март - септември 2012г.


Краен срок за кандидатстване: - 29.02.2012г.

Обучение:

След провеждане на интервю, одобрените кандидати ще бъдат лично поканени на обучение, където ще получат всички необходими материали и насоки за предстоящата им работа.

Преимущества:

 • придобиване на опит в работата с деца и младежи;
 • придобиване на опит в работата в екип;
 • възможност за развитие на презентационни и комуникативни умения;
 • динамичен и интересен проект, в който креативните идеи и гъвкавото мислене са от първостепенно значение;
 • възможност да общувате с мотивирани, отговорни и ангажирани хора;
 • сертификат от Каритас София;
 • лично удовлетворение.

 

Помощ

Доброволецът ще бъде наставляван и подпомагани в работата си от представител на Каритас София, като ще получава всякаква необходима информация, съвети и подкрепа в работата с децата и младежите.

Краен срок за кандидатстване: 29.02.2012г.

Формуляр за кандидатстване може да изтеглите от тук и да пратите на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Powered by Web Agency
 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..