Купувайте местни продукти и услуги ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Четвъртък, 23 Август 2012 13:24, CSR News

 


Когато си мислите за своя любим ресторант или магазин шансовете той да е местен, независим и малък бизнес е голям. Той притежава чар и характер, който допринася за отличителния белег на вашата общност. Обслужването на клиентите е отлично и персонално: Те ви познават.


Малките предприятия добавят стойност за всички, казва американската „Администрация на Малкия бизнес”:

 

  • През последното десетилетие 65% от новите работни места са създадени в малките предприятия
  • Малките предприятия наемат половината от всички работници в частния сектор
  • 68% от всеки похарчен долар в малък местен бизнес остава в общността.

 

Малкия местен бизнес е ориентиран към общността. Те наемат работници, живеещи в близост и купуват стоки и услуги от други местни търговци. Ако купувате такива стоки, вие ще спестите допълнителните разходи за транспорт и ще спомогнете за намаляването на вредните въздействия върху околната среда.
„Купувайте” е ключова дума. Малкия бизнес се нуждае от Вашата подкрепа не само по празниците, но през цялото време. 

За да подсигурят успеха на местния бизнес (и тяхните общности), две организации се обединяват, за да подпомогнат по-широкото информиране на общностите за покупката на местни продукти и услуги – Американ Експрес , съосновател на „Събота за малкия бизнес” и Американски Независим Бизнес Алианс, неправителствена организация, която помага на общности да развият кампании „Купувай местни продукти и услуги”.

Двете организации ще проведат обучителни семинари от септември 2012 до май 2013 за да образоват местните общности за това как да стартират кампании „Купувай местни продукти и услуги”.

„Сътрудничеството ни ще спомогне да достигнем нашата обща цел – да подкрепяме малкия бизнес. Нашите обединени усилия ще поведат много нови местни сдружения, които ще разпространяват стойността, която добавя малкия бизнес за общността.”


Оригинална статия: triplepundit.com

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..