https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Банкови служители събират пари за болни деца с благотворителни представления ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Събота, 02 Юни 2012 12:32, CSR News

 

Непрофесионални актьори, които са служители в системата на ПроКредит Банк се обединиха и сформираха Пътуващ театър в името на благородна кауза – да помогнат в набирането на средства за болни деца.

Идеята се ражда в продължение на съществуващата инициатива на банката – благотворителния фонд "ПРОтегни ръка", който е създаден още през 2004 г. да подпомага лечението на болни деца до 18 г. от социално слаби семейства или сираци. Средствата в него са главно от ежемесечни вноски, правени от служителите на банката в цялата страна, еднократни дарения от клиенти и партньори и чрез акции и инициативи на доброволни начала.


В последно време броят на случаите със заболели деца се увеличава, разказват участници в новата инициатива. За по-малко от месец са постъпили над 50 молби за помощ от фонда. „За съжаление, не разполагаме с толкова средства, за да откликнем на нуждите на всички. Затова решихме да организираме нова инициатива, която да привлече вниманието на обществеността към проблема с болните деца в България, а и да наберем средства за "ПРОтегни ръка", казват ентусиастите, включили се в доброто дело.

Така се стига до сформирането на трупа от непрофесионални актьори - служители на банката, които ще пътуват из страната и ще представят постановката "Малкият принц" по Антоан дьо Сент-Екзюпери. Сред тях има експерти "Банкови услуги", експерти "Връзки с клиенти", експерти "Управление на риска", експерти "информационни технологии". Всички предоставят труда си безвъзмездно. Декорите, костюмите и сценографията също са предоставени безвъзмездно. Средствата, събрани по време на представленията, ще се превеждат директно по сметката на благотворителния фонд „ПРОтегни ръка”, което финансира деца от цялата страна.

Премиерата на благотворителната постановка ще е на 5 юни от 19:00 ч. в Софийската опера и балет. Ден по-късно, на 6 юни, от 20.30 ч. ще има представление в Античния театър в Пловдив. До средата на август ще се състоят и представления в Благоевград, Бургас, Стара Загора, Несебър, Варна, Поморие и Созопол. Подробности за датите и сцените, на които ще се изнесат благотворителните спектакли можете да видите тук.

Всеки, който желае да дари средства за благотворителната инициатива „ПРОтегни ръка” и да получи покана за представлението, може да го направи в специални кутии за набиране на средства в театрите преди представлението.

Покани за благотворителното представление се предлагат във всички клонове на ПроКредит Банк в градовете, където гостува театърът и близките градове.

Можете да следите графика на представленията и на Фейсбук страницата на инициативата.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..