https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
WWF и Спайдърмен обединяват усилия за спасяването на планетата в Часът на Земята 2014 ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 17 Февруари 2014 16:18, WWF


Спайдърмен е първият супер герой, който става посланик на една от най-масовите ежегодни акции на WWF - Часът на Земята. Любимият на поколения зрители образ се присъединява към инициативата, за да вдъхнови хората по света да използват своята сила и да станат супер героите на опазването на планетата.


Часът на Земята ангажира граждани и институции по целия свят със символично гасене на светлините за един час, като по този начин отправят призив за спестяване на въглеродни емисии с цел устойчиво бъдеще на планетата. Тази година събитието ще се проведе в събота, 29 март, от 20:30 часа.


„Идеята за Часът на Земята се разрасна изключително много и надхвърли и най-смелите ни мечти, казва изпълнителният директор и съосновател на Часът на Земята Анди Ридли. Тази година с помощта на Спайдърмен движението ще достигне следващото, по-високо ниво. Надяваме се, че Спайдърмен ще вдъхнови хората да се превърнат в супер герои и да използват гласа си или своите средства, за да подкрепят проекти и кампании по света. Всичко зависи от това гражданите да обединят усилията си в името на общата кауза. В това се състои Earth Hour Blue", казва Ридли.


Полагайки много усилия за устойчиво развитие през годините, Невероятният Спайдърмен 2 се превърна в най-екологичната продукция в историята на Columbia Pictures. Тези усилия за опазване на околната среда, които се полагат както на снимачната площадка, така и извън нея, са подкрепени на всички нива - от продуцентите, студиото, актьорите и творческия екип, и са започнали още в подготвителния етап на продукцията.
Sony Pictures Entertainment даде своя принос към проекта на WWF Китай за Часа на Земята, като осигури енергоспестяващи печки, предпазващи естественото местообитание на гигантската панда. За усилията си студиото ще получи отличие за нулево ниво на въглеродни емисии, отделени през целия производствен процес на Невероятният Спайдърмен 2.


Часът на Земята става все по-амбициозен и включва стотици милиони хора от всички сфери на живота, от 7000 големи и малки градове и 154 държави. „Часът на Земята не се отнася само за осветлението, той е за хората по целия свят, които се обединяват през годината, за да направят планетата по-добро място. Никога не подценявай своята сила , никога не подценявай това, което можеш да направиш", казва Джейми Фокс, който играе злодея Електро във филма.


Гражданите също могат да използват програмата за участие в Часът на Земята 2014 – Earth Hour Blue, която е насочена към някои от най-големите екологични кампании по целия свят, включително кампанията на Instagram за споделяне на любовта на хората към Големия бариерен риф в Австралия като част от темата на WWF Австралия „Изгасете светлините, подкрепете Рифа".


На различни места по света участниците набират дарения за Часът на Земята, за да помогнат за доставяне на енергоспестяващи печки на семействата в Мадагаскар, за подпомагане на общините във Филипините да построят лодки от фибростъкло, които да устоят на климатичните влияния като тайфуна Хайян, ще подпомогне за опазването на емблематичния Национален резерват „Тейбъл маунтийн“ в Южна Африка, както и за много други проекти. Друга цел на инициативата е да осигури по-добро оборудване за рейнджърите на WWF, които защитават застрашените видове на дива природа в Индонезия, като суматрански тигър, слон, носорог и орангутан, както и естествените им местообитания.


Участници в акцията в Азия ще могат да се включат към обещанието да спасят акулите: “I’m FINished With FINS” („Приключих с перките!“), с което се ангажират знаменитости и публични личности в региона за да спре лова на морски акули заради перките им, от които се приготвя супа.


Режисьорът на Невероятният Спайдър-мен 2 Марк Уеб е първият посланик -знаменитост, който обяви проекта Earth Hour Blue. „Часът на Земята е инициатива на супер герои – хората, които впрягат силата на обществото, за да вдъхновяват промяна към добро на планетата. Представете си възможностите, когато се съберем и направим още повече", казва Марк Уеб.


Невероятният Спайдърмен 2 Андрю Гарфилд, Ема Стоун, Джейми Фокс и режисьорът Марк Уеб, подкрепят Часът на Земята. „Горд съм, че Спайдърмен е първият супер герой - посланик на Часът на Земята, защото той показва, че всички ние можем да бъдем супер герои, като осъзнаем силата, която притежаваме“, казва Андрю Гарфийлд, който е в ролята на Спайдърмен. „Часът на Земята е движение, което има огромно въздействие по целия свят, така че представете си какво можем да направим тази година със Спайдърмен на наша страна", добавя той.


„Часът на Земята дава сила и вдъхновява всеки един човек, и това е много повече от просто един час. Събитието провокира появата на големи обществени проекти за опазване на планетата, които се случват в световен мащаб", казва Ема Стоун.


„Спайдърмен винаги е бил супер герой, с когото може да се свържеш и да почувстваш близък. Питър Паркър е герой за всички хора, той е и тяхно вдъхновение, така че изглежда съвсем на място, че именно той обедини усилията си с Часът на Земята, за да помогне на всеки човек да повярва, че може да участва в спасяването на планетата“, добавя Джеф Блейкр, председател на отдела за световен маркетинг и дистрибуция на Sony Pictures. „Аз съм много горд също от факта, че при заснемането на Невероятният Спайдърмен 2 не са отделени вредни въглеродни емисии. Ние поехме ангажимент да бъдем максимално съзнателни от екологична гледна точка по време на самото производство и положихме специални усилия да мислим зелено и да избягваме отпадъците. И сега завършваме този процес с Часът на Земята, който е прекрасно доказателство за това, какво можем да постигнем, когато всички работим заедно", добави той.


Часът на Земята и нейният посланик Спайдърмен ни напомнят, че „с голямата сила идва и голямата отговорност", така че включете се и използвайте силата си на earthhour.org.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..