Kонференция „Отговорен бизнес 2010” - Тенденции в CSR практиките и успешното им интегриране в бизнеса ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Сряда, 13 Октомври 2010 09:43, CSR News


Министерството на труда и социалната политика ще разясни на конференция по какъв начин ще насърчава корпоративната социална отговорност. Събитието ще се проведе на 19 октомври в Гранд хотел София

CSR Bulgaria  е медиен партньор на събитието, чиято основна цел е да даде един по – широк и задълбочен поглед върху същността и проблемите на Корпоративната социална отговорност.

В бизнес средите все още битува схващането, че тя е до голяма степен ПР възможност чрез малки постъпки да се подобри имиджа на дадената компания. Всъщност КСО е много повече от това.

 

 


Mинистърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, ще открие конференцията “Отговорен бизнес 2010” на 19 октомври в Гранд Хотел София. Организатор на събитието е бизнес медията Пари, част от шведските издатели Bonnier Business Press.


С присъединяването си към конференцията, както и разработената вече Стратегия по корпоративна социална отговорност на Министерството, държавната институция показва активната си позиция, насочена към създаване и укрепване на среда, която благоприятства развитието и прилагането на социално отговорни практики, от страна на  държавните институции, бизнеса, неправителствените организации, академичните среди, медиите.

На събитието международни и български компании и организации споделят своя опит и последни тенденции в своите стратегии за корпоративна и социална отговорност, успешно интегрирани в бизнес модела. Специално за конференцията пристигат представители от организацията на Обединените нации, САЩ, представители на бизнеса от Словения, Румъния, както и представители на български компании и организации.

Лектори в отделните панели са Миряна Младич, консултант в „Атланта консултинг”, Словения, Кристиян Дучу, генерален мениджър на “Smart solutions & Support”, Румъния; Калин Маринов, директор на Института за икономическа политика (Разкриване на корпоративната социална отговорност; Детелина Смилкова; вице-президент на Университета по застраховане и финанси; Рока България; Христина Харалампиева, SAP Labs България; Матияс Стаусберг, Глобален договор ООН.

 

 

 

 

 

Повече информация в сайта на в.Пари

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..