Звезди четат велоразкази в подкрепа на карането на колело ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Петък, 25 Юли 2014 10:31, CSR BG

Събитието е с вход свободен и ще сложи финал на активната кампания "Аз карам велосипед, последвай ме!", която CSR Bulgaria и MaxEurope предприеха в подкрепа на карането на колело

На 28 юли, от 19:00 ч., в “One More Кино” в София ще се проведе специално издание на инициативата "Пощенска кутия за приказки", посветено на социалната кампания „Аз карам велосипед, последвай ме!“. Входът е свободен за всеки, който иска да чуе 10 (избрани от изпратени над 130) авторски разкази на тема „История с велосипед“.


Историите ще бъдат прочетени от известни личности, сред които: Поли Генова, Ивайло Захариев,  Митко Павлов, Рут Колева, Рафи, Дидо от Д2, Димо от ПИФ и водещите от БНТ: Анна Ангелова, Мария Андонова и Спас Кьосев.

Всички те, както и Станка Златева, Мария Гроздева, Деян Донков, Орлин Павлов, Стойко Сакалиев, Милен Цветков, Крум Савов и Максим Митков, станаха „Посланици на колела“ и се присъединиха към кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”.

Известните личности разказаха своите “Историите с велосипед”, а на 28-ми ще чуем и вашите „Истории с велосипед“. Събитието ще постави финал на активната кампания, която е инициатива на CSR Bulgaria и MaxEurope и цели да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния и по-качествен начин на живот.

 

 

Защо предприехме кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме!"?

България често попада на челни места в класациите за най-неспортуваща нация, най-болна нация, най-затлъстяваща нация. Статистиката сочи, че 78% от българите не спортуват, 51% осъществяват лека физическа активност, но това не е достатъчно, за да решим тези здравословни проблеми. 

Парадоксално е, че България е 6-тата страна в ЕС по производство на велосипеди, но е на дъното на класацията, когато става въпрос за каране на велосипед в града или като спорт. 

Кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!“ има за цел да даде пример за малка промяна в ежедневието, с която може да бъде поставено началото и на необходимата голяма промяна. За целите на кампанията е създаден и специален Наръчник на велосипедиста, който се разпространява като безплатна книжка по време на събитията, които са част от кампанията, а може да бъде и изтеглен онлайн от уебсайта на CSR Bulgaria.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..