Конференция „Sustainability Forum Sofia- More than Green” стартира с лекция на Кристалина Георгиева ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Четвъртък, 29 Септември 2011 13:28, Global Compact


В столичния хотел „Хилтън” беше открита конференция за устойчивото развитие с участието на представители на международните научни среди, бизнеса и правителството, дискутираща бъдещето на България в контекста на европейската политика за устойчиво развитие, сгради и градско развитие, фасилити мениджмънт и устойчиви технологии.


Презентации пред форума направиха еврокомисар Кристалина Георгиева, министър Томислав Дончев, банкерът Цветелина Георгиева, международно признати лектори.

По време на форума сдруженията и фондациите от Коалиция за устойчиво развитие връчиха на комисар Кристалина Георгиева гражданска подписка за компрометирана градска среда в Челопеч от дейността на рудодобива чрез Галина Иванова, председател на Граждански комитет - Челопеч.

Форумът продължи със семинар – въведение в DGNB, на който международно признатият експерт и директор стратегически мениджмънт DGNB д-р Франк Хайнлайн - представи общите принципи и закономерности на системата DGNB с бъдещите европейски директиви и стандарти, спецификата на адаптацията на системата както и международното обучение за DGNB консултант / одитор.

Sustainability Forum Sofia – More than Green е част от поредица глобални инициативи, целящи да привлекат вниманието и разпространението на мисията на устойчивото развитие по време на международно признатата Световната седмица на устойчивото строителство. Тя се чества ежегодно от всички съвети за устойчиво строителство в края на септември със редица събития и инициативи, с които привлича вниманието към важността на създаването на зелени, по-здрави и по-устойчиви сгради и общности.


Прочетете още за форума и програмата тук.


Източник: cross.bg

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..