Roca подкрепя Седмицата на испанското и ибероамериканско кино ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общ характер
Петък, 14 Юни 2013 14:20, CSR News


Двайстото издание на Седмицата на испанското и ибероамериканско кино се провежда от 12 до 16 юни в Зала Люмиер на Националния дворец на културата. Фестивалът е по инициатива на Посолството на Испания и отново разчита на съдействието и участието на посолствата на Аржентина, Куба, Венецуела, Чили, Еквадор и Колумбия, както и на Отдела по образователните въпроси и Институт Сервантес.

За първи път, тази година, фестивалът среща подкрепата и на бизнеса в лицето на Рока България. През последните години, името на компанията често се свързва със значими културни форуми у нас, а изложбената зала на Roca на бул. Мария Луиза 16 в столицата се превърна в едно от предпочитаните алтернативни арт пространства.


За да се отбележи по подобаващ начин двайстият юбилей на проявата, специално за началото на Седмицата на киното в България се присъедини актьорът и кинорежисьор Антонио Бандерас, който заедно с Посланика на Испания в България, Н.Пр. г-н Хосе Луис Тапиа, представи фестивала пред българските медии.


Друга изненада е посещението на Карлос Саура в София, който в неделя, 16 юни, ще закрие Седмицата на киното с прожекцията на филма Мама стана на 100. Ден по-рано - в събота, 15 юни, се предвижда майсторски клас на Карлос Саура и анализ на неговия филм Кармен в НАТФИЗ. В програмата на фестивала ще бъдат показани общо 15 ибероамерикански и испански филма.


Пълната програма на XX Седмица на испанското и ибероамериканско кино е публикувана на интернет страницата на Посолството на Испания в България http://www.exteriores.gob.es/Embajadas/SOFIA/es/Embajada/Paginas/CentrosCulturales.aspx .

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..