https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Служители на "Данон България" са засадили 45 декара гора за последните 4 години ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 23 Април 2012 13:14, Danone

 

Между 2008 и 2011 г. доброволци от "Данон България" са засадили над 45 декара гора в Природен парк Витоша, съобщи компанията. Идеята за това партньорство с инициативна група "Витоша", ръководството на парка и горското стопанство идва след смерча през 2006 г. и последвалата напаст от корояд, които унищожават голяма част от дърветата. В инициативата се включват доброволно служители на компанията и техните семейства. Тази година "Данон" отново ще залесява на 5 май в Люлин планина.


Освен акциите по засаждане на дървета, компанията полага усилия да следи екологичния отпечатък от ежедневната си дейност и да прилага мерки за намаляването му, съобщиха нейни представители в навечерието на Деня на Земята 22 април.
Компанията търси иновативни решения за намаляване на отпечатъка от опаковките си. [Данон България]
Измерват се въглеродните емисии от ниво ферма до рециклирането на опаковките. Следи се отпечатъкът на всеки етап от дейността  – производството на опаковки и суровини, емисиите от транспортните средства, които доставят суровините и материалите и готовите продукти в търговската мрежа, както и емисиите от генерирането на енергията, използвана за охлаждане на продуктите в търговската мрежа, съобщават от компанията.

Българската фабрика на "Данон" постига много добри резултати по отношение на оптимизирането на опаковките", обяснява Милена Вергова, мениджър "Качество, безопасност на храните и околна среда". Според нея това до голяма степен се дължи на факта, че в България традиционно се консумират млечни продукти в по-големи разфасовки, което означава по-малко опаковка на единица продукт в сравнение с малките опаковки в мултипак, които са по-популярни в чужбина. Компанията има специален инженер по опаковките, който е ангажиран изцяло с разработване на проекти за оптимизирането им.

За служителите на "Данон" всяка година се организира и специално зелено училище, в което те могат да участват на доброволен принцип, като миналата година в него са участвали над 30% от хората, работещи в компанията. По време на обученията, към тях се отправят предизвикателства да мислят и дават идеи как работното място на всеки може да стане по-екологично, да се пестят повече вода и енергия. Няколко от събраните предложения вече са реализирани като проекти на компанията, съобщават от "Данон".

Източник: dnevnik.bg

 

 

Powered by Web Agency