Министерство на културата сформира работна група за изработване на проект за Закон за доброволчеството ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Избрано
Четвъртък, 17 Февруари 2011 12:02, CSR BG

 

Министерството на културата (МК) е взело решение за сформиране на работна група за изработване на Проект на закон за доброволчеството, в която ще бъдат включени представители на държавни институции и неправителствени организации.


Във връзка с отправената от МК покана към Българския център за нестопанско право да излъчи представители в работната група, молим всички организации, които проявяват интерес да участват в работата по законопроекта, да заявят своето желание и да определят свой представител за участие. За целта е необходимо да предоставят следната информация:

 

  • Име на организацията;
  • Име на представителя на организацията в работната група;
  • Електронна поща и телефон за контакти с представителя.

 

Номинираните представители трябва да имат опит в доброволческата сфера, в подготовката на правила и в участие в междуинституционални работни групи, както и да поемат ангажимент да отделят достатъчно време за редовно участие в срещите на работната група и работата по текстовете на законопроекта.

Информацията следва да бъде изпратена до 12 часа на 21 февруари до Български център за нестопанско право на следната електронна поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Ако броят на желаещите да се включат надвиши квотата на неправителствения сектор в работната група, ще се определи механизъм, по който всички заявили интерес да бъдат информирани за работата на групата и те ще могат да се включват със свои предложения.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..