https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Samsung и SOS Детски селища ще си партнират и в България ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 14 Ноември 2011 14:24, SOS Детски селища България

 


София, България – 14 ноември 2011 г.
– Samsung Electronics, световен лидер в сектора на дигиталните медии и технологии, официално отбеляза началото на партньорството си със SOS Детски селища България. Представителите на българския клон на компанията демонстрираха доброволчески пример и лично избраха, сглобиха и декорираха мебелите за два IT къта в столичния младежки дом „Мечтатели”, след което проведоха специален открит урок пред младежите за ползите и възможностите, които дават новите технологии. За да упражняват получените знания, петнадесетте обитатели на младежкия дом вече имат на разположение и три нови преносими компютъра и едно мултифункционално устройство за принтиране, сканиране и копиране.


Партньорството между Samsung и SOS Kinderdorf International е част от глобалните инициативи на корпорацията по програмата Samsung HopeForYouth, създадена специално за подпомагане на младежи, подрастващи и деца в неравностойно положение. В рамките на събитията по програмата служителите на Samsung по цял свят не само даряват от продуктите и услугите на технологичния лидер, но и полагат доброволчески труд и отделят от своето време за срещи, дискусии и обучения. Samsung HopeForYouth се развива с ускорени темпове и през 2013 вече ще оперира в над 50 държави по цял свят.

Съвсем в духа на програмата, в рамките на няколко дни служителите на българския офис на Samsung се заеха с непривични занимания и с общи усилия създадоха две напълно оборудвани работни пространства в един от младежките домове на SOS Детски селища България в София. Процесът започна с осигуряването и сглобяването на бюра и плотове, премина през разполагането на декорация на интериора и продължи с набавянето на лаптопи и множество допълнителни удобства, за да може всяко от петнадесетте деца в младежкия дом да прекара приятни и полезни часове пред компютъра. Благотворителната инициатива приключи със специален открит урок и дискусия, в рамките на която всяко от децата можеше да зададе своя въпрос към представителите на Samsung и да разбере как да се възползва от целия потенциал на интерактивните модерни технологии. 


„Радваме се за партньорството и помощта на Samsung. Часовете с компютър в училище не са достатъчни и децата трябваше да сърфират от клубове или от домовете на техни приятели. Сега ще имат възможността да правят това в дома. Наред с това, всички се включиха активно в създаването на кътовете заедно със служителите на компанията и съм сигурен, че ще им остане много приятен спомен”, каза ръководителят на SOS младежки дом „Мечтатели” Марин Зарков.

„За всички нас в Samsung беше удоволствие да работим по този нетипичен проект и да станем част от създаването на нещо ново, полезно и забавно за всички деца в младежкия дом . Надяваме се, че партньорството ни със SOS Детски селища България ще продължи, за да можем да направим още много такива приятни неща заедно”, коментира след дискусията Кристина Щерева, която отговаря за корпоративния маркетинг на българския клон на Samsung.

Оборудването на двата работни къта в SOS Младежкия дом в София бе първата инициатива в рамките на партньорството между Samsung и SOS Детски селища България. В рамките на следващата година доброволческите инициативи на Samsung в областта ще продължат като част от глобалната политика на компанията по програмата Samsung HopeForYouth.

 

 

Powered by Web Agency