https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
УНИЦЕФ представи финален отчет на набраните средства във "Великолепната шесторка" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Вторник, 31 Август 2010 18:18, Unicef

София, 31.08.2010 г. Днес в гр. София, беше официално открита последната малка къща за децата от дома в с. Могилино. С това приключи проектът на УНИЦЕФ за закриване на дома в с. Могилино, подкрепен от bTV чрез „Великолепната шесторка". УНИЦЕФ инвестира 300 000 лв. за изграждане на малката къща. Бяха извършени строително-ремонтни дейности, закупено обзавеждане, оборудване и асансьор, напълно  адаптирани за хора с увреждания. Допълнителни средства ще бъдат инвестирани в обучение на персонала, който ще се грижи за 8 деца.

Йорданка Фандъкова откри събитието с благодарсности към УНИЦЕФ и bTV за оказаното доверие към Столична община и партньорство по създаването на шестата малка къща. Кметът на София пое ангажимент, че децата от Могилино, настанени в малката къща, ще получат добра грижа и възможност за пълноценен живот в новия си дом.

Г-жа Милена Харизанова, програмен директор на УНИЦЕФ България, отправи своите благодарности към bTV и всички зрители на "Великолепната шесторка", които повярваха в каузата за затваряне на дома в с. Могилино и подкрепиха УНИЦЕФ. „Възможности на децата с увреждания са често подценявани, а нуждите им пренебрегвани. Важно е да разберем, че при подходяща помощ към тези деца, те могат да бъдат в семействата си, да не растат в домове или помощни училища, да развият пълния си потенциал и да се интегрират пълноценно в обществото." - допълни тя.

Вики Политова, Главен оперативен директор на bTV Media Group, акцентира върху важността на проекта за затваряне на дома в село Могилино, подкрепен от бТВ, който е в интерес и в полза на всички деца в България. Най-голямото постижение на „Великолепната шесторка" e, че закриването на всички домове за деца с увреждания у нас продължава с държавно финансиране, след като набраните от ефира на bTV средства за изграждане на „Малки къщи за деца", бяха инвестирани в създаването на нов модел услуга.

На откриването присъстваха и г-н Калин Каменов, зам. председател на ДАЗД; г-н Ивайло Иванов, Изпълнителен директор на АСП; Магърдич Халваджиян, режисьор на „Великолепната шесторка", както и участници от „Великолепната шесторка" 1 - Николай Свинаров, Веселин Маринов, Нели Иванова и Румяна Маринова.

До момента са открити 2 къщи в Русе, 1 в с. Гложене, 1 в гр. Варна и 1 в Две Могили. Домът в с. Могилино бе официално закрит през октомври 2009 г.

За реализирането на дейностите по проекта УНИЦЕФ получи безценната подкрепа на bTV и чрез "Великолепната шесторка" се осигури необходимото финансиране на новите услуги, като в същото време се даде гласност на проблема на лошата грижа за децата в институции. Общо шест "малки къщи" бяха изградени за децата и младежите от дома в с. Могилино, за да им се предостави грижа в среда, близка до семенйната.

За „Малката къща" - център за настаняване от семеен тип

Център за настаняване от семеен тип е алтернативна социална услуга в общността, в която малка група деца живеят в среда близка до домашната - те ходят на училище, имат съседи, играят и се срещат с приятели в квартала. Детето и неговите потребности са в центъра на живота в Малка къща. Всяко дете, което живее там е уникално и неповторимо и ще му се предоставят най-благоприятните възможности за развитие. До момента са открити 2 къщи в Русе, къщите във Варна, Тетевен и Две могили.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..