https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Стартира шестото издание на „Мтел еко грант” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Сряда, 26 Март 2014 10:07, Mtel

 

От вчера стартира набирането на проекти, които ще се финансират по програмата „Мтел еко грант” тази година. Крайният срок за изпращане на проекти за финансиране е 22 април 2014 г. Програмата ще финансира безвъзмездно проекти в областите:

 

Опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове;

Насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие.

 

Ново за Мтел грант 2014 е засилването на образователния и информационен компонент. Най-високо оценени ще бъдат проектите, които предвиждат да работят отблизо с различни групи хора и да въздействат на поведението им. Конкурсът е отворен и за идеи, които насърчават взаимодействието между професионалните природазащитници и училища, детски градини, читалища.

 

Освен традиционните проекти, през тази година Мтел ще финансира и два специални проекта. „Зелени идеи на колела” ще търси творчески идеи за национален проект, който рекламира ценностите на опазването на природата. Другият специален проект ще бъде свързан с включването на каузи за опазване на природата в традиционните доброволчески активности на служителите в Мтел.

 

Общият бюджет на „Мтел еко грант“ през тази година е в размер на 50 000 лева, а максималната стойност на отпуснатите средства за един проект е до 15 000 лева.

 

За финансиране по програмата на Мтел могат да кандидатстват организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и определени за извършване на дейност в обществена полза. Читалища, регистрирани по Закона за читалищата и ЗЮЛНЦ също могат да подават кандидатури. Всяка организация има право да кандидатства само с един проект.

 

Критериите за оценка на кандидатстващите проекти са качество и бюджет на проекта, резултати и ефект, и капацитет на организацията. Оценката ще се направи на три етапа. На първия етап кандидатстващите проекти ще бъдат разгледани от програмния екип на Фондация „Помощ на благотворителността в България”, която подпомага Мтел за осъществяването на грантовата програма. ФПББ ще провери спазването на основните изисквания. Проектите, преминали към втория етап, ще бъдат подробно оценени и класирани според колективно достигнати препоръки за решения. В рамките на третия етап Комисия за разпределяне на средствата с участието на представители на неправителствени организации, медии и общественици ще вземе окончателно решение.

 

Формулярите и описание на необходимите документи за кандидатстване по програма „Мтел еко грант” могат да бъдат свалени от сайта на телекома и от тук. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 22 април само онлайн на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

Тази година журито, което ще избере проектите за финансиране е в състав:

Милен Атанасов, журналист в БНТ

Петър Стоянов, заместник-ректор на „Лесотехнически университет“

Евгения Друмева, главен редактор на Нетинфо

Константин Вълков, програмен директор „Дарик радио”

Светлана Джамджиева, главен редактор на Клуб Z

Събина Панайотова, блогър

Стефан Аврамов, еколог от Българска фондация биоразнообразие

Елица Баракова, директор на фондация „Помощ за благотворителността в България“

Христо Даскалов, директор Управление на доставките, логистика и операции в Мтел

 

„Мтел еко грант” е ежегодна дарителска програма, която финансира малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Осъществява се със съдействието на фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..