https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Стартира седмото издание на грантовата програма „Мтел еко грант – природа с бъдеще” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Петък, 27 Март 2015 10:59, Mtel


От днес стартира набирането на проекти, които ще се финансират по програмата „Мтел еко грант – природа с бъдеще” през 2015 година. Крайният срок за изпращане на кандидатурите е 20 април, като в техния фокус трябва попада устойчиво обучение и активности, свързани с децата. Заместник-министърът на образованието и науката, госпожа Ваня Кастрева, ще оценява екологичните проекти.


Програмата спонсорира безвъзмездно проекти в областите:


•    Повишаване на участието на деца и младежи в дейности за опазването на биоразнообразието, включително и застрашените видове;
•    Насърчаване на практики за възпитание в опазване на околната среда на деца и младежи в детски градини и училища чрез извънучилищни дейности.


Ново за това издание е засилването на образователния и информационен компонент. Задължителна целева група са децата и младежите до 19 години. Конкурсът е отворен и за идеи, които насърчават взаимодействието между професионалните природозащитници и училища, детски градини, читалища.


Общият бюджет на кампанията през тази година е 40 000 лева, а максималната стойност на отпусканите средства за един проект е до 8 000 лева.
За финансиране от „Природа с бъдеще“ могат да кандидатстват еко-клубове и неформални ученически обединения чрез учебните заведения; организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и определени за извършване на дейност в обществена полза; читалища, регистрирани по Закона за читалищата; училищни настоятелства.


Критериите за оценка на кандидатстващите проекти са качество и бюджет на проекта, резултати и ефект и капацитет на организацията.
Оценката ще се направи на три етапа. На първи етап кандидатстващите проекти ще бъдат разгледани от програмния екип на Фондация „Помощ на благотворителността в България“ (ФПББ), която подпомага Мтел за осъществяването на грантовата програма. ФПББ ще провери спазването на основните изисквания. Проектите, преминали към втория етап, ще бъдат подробно оценени и класирани според колективно достигнати препоръки за решения. В рамките на третия етап Комисия за разпределяне на средствата с участието на представители на неправителствени организации, медии и общественици ще вземе окончателно решение.


Освен зам.-министър Ваня Кастрева, в журито влизат още Евгения Друмева, главен редактор на Нетинфо; Константин Вълков, програмен директор на „Дарик радио”; Събина Панайотова – популярен блогър; Стефан Аврамов, еколог от Българската фондация биоразнообразие; Елица Баракова, директор на фондация „Помощ за благотворителността в България“; Милен Атанасов, журналист в БНТ и Христо Даскалов, директор Управление на доставките, логистика и операции Мтел.


Формулярите и описание на необходимите документи за кандидатстване по програма „Мтел еко грант” могат да бъдат свалени от сайта на телекома. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 20 април, само онлайн на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .


„Мтел еко грант” е ежегодна дарителска програма, която финансира малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Осъществява се със съдействието на фондация „Помощ за благотворителността в България”.


На 28 март Мтел ще се присъедини отново и към международната инициатива „Часът на Земята“, като изключи осветлението във всички административни и търговски обекти на компанията. За един час, между 20:30 и 21:30 часа, електричеството ще бъде загасено, като Мтел отправя призив това да сторят и служителите и клиентите на компанията.


Ето защо всички клиенти, посетили магазин на Мтел в съботния ден, ще получат специален подарък – свещичка, която могат да запалят по време на „Часът на Земята“.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..