Национална кампания на Каритас - "Защото сме хора!" ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 02 Октомври 2013 12:00, Каритас България

"Защото сме хора!" - Помогни на самотен и болен възрастен човек да получи грижа и разбиране в своя дом
Национална кампания на "Каритас"

Те са

Възрастни хора. Болни и самотни. С ниски и недостатъчни доходи. Неможещи да си позволят скъпо платени медицински манипулации и грижи. В невъзможност сами да се грижат за себе си и за своето домакинство. Без близки и роднини, на които да разчитат. Със съпътстващи здравословни проблеми, породени от старост или от сериозни хронични заболявания. С ограничен достъп до здравни и социални услуги, нуждаещи се от наблюдение и дългосрочна грижа.

За тях

Каритас реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която предоставя комплексни - здравни и социални, грижи, от които болните и самотни възрастни хора се нуждаят, при това - в удобно за тях място, където те се чувстват най-спокойни – в техните домове. Здравната грижа, която мобилните екипи на Каритас предоставят, се осъществява от медицински сестри, а в домакинската работа и предоставянето на социалните грижи се включват и социални работници.

 


Ползата

Домашните грижи на Каритас запълват съществуващата празнота в здравната и социална система на нашата държава, а именно предоставянето на комплексна медико-социална грижа в домашна среда. Те намаляват необходимостта от хоспитализиране и настаняване в специализирани институции, която често е стресираща за възрастния човек. Едновременно с това, Домашни грижи на Каритас осигуряват необходимото спокойствие на болния и самотен възрастен човек, че изживява старините си в своя собствен дом и разчита на грижата и подкрепата на специалисти, които му помагат за подобряване и поддържане на здравословното състояние и достойно изживяване на старините.

Резултатът

Чрез програма Домашни грижи на Каритас 334 болни и самотни възрастни хора получават грижа и разбиране в своя дом. С всеки привлечен към каузата човек увеличаваме шансовете на един болен и самотен възрастен човек да изживее старините си достойно.

Необходими средства


За да осигурим комплексни (медико-социални) домашни грижи на един възрастен човек на месец, изцяло съобразени с неговото конкретно състояние и нужди, са необходими 60 лв. Това прави възможно мобилните екипи на Каритас да му предоставят необходимите грижи и брой посещения, специализирани манипулации, консумативи и консултации.

Бъдете съпричастен към проблемите на болните и самотни възрастни хора, като подкрепите каузата Домашни грижи на Каритас. С всеки привлечен към каузата човек увеличаваме шансовете на един болен и самотен възрастен човек да изживее старините си достойно.

Можете да изразите вашата подкрепа, като:

Участвате като доброволец в дейностите на Каритас, насочени към болни и самотни възрастни хора. Вашите умения – професионални и личностни, ще бъдат истински дар за възрастните хора в нужда.

Дарите по банков път:

РайфайзенБанк
София 1000, ул.„Янко Сакъзов“ 10
IBAN BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи
Титуляр на сметката: Каритас България

Дарите по ведомост.

Дарите онлайн, като посетите сайта ни: http://www.caritas-bg.org

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

Чрез маркетингово обвързване с нашата кауза:

а) поставяне на логото на Домашни грижи на Каритас върху опаковки на произвежданите от вашата фирма продукти, като процент от продажната цена на продукта отива за каузата;

б) разпространение на специално създадения за нуждите на кампанията единен дарителски номер (DMS), чрез опаковките на някои от произвежданите от Вашата фирма продукти;

Да помогнем на болните и самотни възрастни хора отново да се почувстват достойни граждани и да изживеят старините си спокойно. В грижа и обич.

Защото СМЕ ХОРА!

Powered by Web Agency
 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..