Содексо получи признание на Световния форум в Давос за своята корпоративна социална отговорност ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Сряда, 06 Февруари 2013 17:47, CSR News


Issy-les-Moulineaux, 4-ти февруари, 2013 – Икономическите и социалните постижения,
както и ангажираността по отношение на корпоративната социална отговорност на Содексо бяха признати на Световния икономически форум 2013 в Давос, където ѝ бяха присъдени три отличия: Sector Leader, Gold Class и Sector Mover. 


Годишникът за устойчивост 2013 RobecoSAM се счита за най-значимата публикация в света по отношение на корпоративната социална отговорност. Тези три награди признават отличното икономическо и социално представяне на Содексо и екологичните практики на компанията.

Содексо постигна най-високия резултат в своя бизнес сектор - 82% (в сравнение, средният
за сектора е 47%), и е единствената компания, която получи отличието Gold Class. Содексо също бе призната за Sector Mover, след като реализира най-голямото подобрение на своите резултати по отношение на корпоративната социална отговорност в сравнение с миналата година. Содексо получи и най-добрата оценка за икономическите и социалните си постижения и бе високо оценена в категорията опазване на околната среда.

От своето основаване, Содексо осъзнава възможността и отговорността да допринесе за
икономическото, социалното и екологичното развитие на градовете, регионите и държавите, в които осъществява своята дейност. Компанията развива програмата „За по-добро бъдеще”, с която си поставя конкретни и измерими цели. Програмата обхваща широк кръг от действия и усилия: от намаляване на отпадъците и ефективно използване на енергията до изграждането на огромна глобална верига за доставки. 

„Да бъдеш признат за лидер в бизнес сектора си е особено приятно, най-вече за нашата
група, която положи значителни усилия във всяка една от тези три области: социална, икономическа и екологична”, заяви Деймиън Верде, член на изпълнителния комитет на Содексо за корпоративна социална отговорност. „За Содексо корпоративната социална отговорност е повече от това, което правим, това е нашата идентичност и нашият ангажимент към клиентите, доставчиците и общностите.” 

За създаването на класацията, факторите за корпоративната социална отговорност се
претеглят на база конкретните характеристики на бизнес секторите. По-голямата част от общия резултат на Содексо се формира от социалната сфера, което се дължи най-вече на големия брой служители (420,000) и децентрализирания характер на дейността (34,000 клиенти на услуги за управление на обекти в 80 държави). Последното проучване сред служителите, проведено от независима консултантска агенция, което обхваща 130,000 служители, работещи в 60 държави, показва, че 85% посочват Содексо като предпочитан работодател в сравнение с неговите конкуренти. Изследването показва и че ангажираността на служителите се е повишила с 9% през последните четири години.

За повече информация относно ангажиментите на Содексо като работодател посетете: http://
onlinereportsfy2012.sodexo.com/better-tomorrow-plan-report/

Методология

Това годишно издание се публикува от RobecoSAM (http://www.robecosam.com), водеща
компания в управлението на активи, която е специализирана в областта на инвестирането, и от международната счетоводна фирма KPMG. Всяка година повече от 2,000 компании биват оценени за включването им в годишника, на базата на над 120 финансови, екологични и икономически показатели за оценка на предприятията в осем различни сектора.

За повече информация за RobecoSAM’s Sustainability Yearbook посетете: http://
www.robecosam.com/yearbook

RobecoSAM Sector Leader – За всеки сектор, компанията с най-висока оценка получава признанието

Sector Leader. За Sector Leader се счита компанията в определения сектор, която е най-добре
подготвена да се възползва от възможностите и да управлява рисковете, които произтичат от икономическото, социалното и екологичното развитие.

RobecoSAM Gold Class
– Компаниите, чиито резултат е в рамките на 1% отклонение от резултата на
всички лидери на секторите, получават Gold Class награда.

RobecoSAM Sector mover – В топ 15% от всички компании, които са постигнали най-голямо подобрение
на представянето си в сравнение с миналата година.


 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..