Содексо получи признание на Световния форум в Давос за своята корпоративна социална отговорност ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Свят
Сряда, 06 Февруари 2013 17:47, CSR News


Issy-les-Moulineaux, 4-ти февруари, 2013 – Икономическите и социалните постижения,
както и ангажираността по отношение на корпоративната социална отговорност на Содексо бяха признати на Световния икономически форум 2013 в Давос, където ѝ бяха присъдени три отличия: Sector Leader, Gold Class и Sector Mover. 


Годишникът за устойчивост 2013 RobecoSAM се счита за най-значимата публикация в света по отношение на корпоративната социална отговорност. Тези три награди признават отличното икономическо и социално представяне на Содексо и екологичните практики на компанията.

Содексо постигна най-високия резултат в своя бизнес сектор - 82% (в сравнение, средният
за сектора е 47%), и е единствената компания, която получи отличието Gold Class. Содексо също бе призната за Sector Mover, след като реализира най-голямото подобрение на своите резултати по отношение на корпоративната социална отговорност в сравнение с миналата година. Содексо получи и най-добрата оценка за икономическите и социалните си постижения и бе високо оценена в категорията опазване на околната среда.

От своето основаване, Содексо осъзнава възможността и отговорността да допринесе за
икономическото, социалното и екологичното развитие на градовете, регионите и държавите, в които осъществява своята дейност. Компанията развива програмата „За по-добро бъдеще”, с която си поставя конкретни и измерими цели. Програмата обхваща широк кръг от действия и усилия: от намаляване на отпадъците и ефективно използване на енергията до изграждането на огромна глобална верига за доставки. 

„Да бъдеш признат за лидер в бизнес сектора си е особено приятно, най-вече за нашата
група, която положи значителни усилия във всяка една от тези три области: социална, икономическа и екологична”, заяви Деймиън Верде, член на изпълнителния комитет на Содексо за корпоративна социална отговорност. „За Содексо корпоративната социална отговорност е повече от това, което правим, това е нашата идентичност и нашият ангажимент към клиентите, доставчиците и общностите.” 

За създаването на класацията, факторите за корпоративната социална отговорност се
претеглят на база конкретните характеристики на бизнес секторите. По-голямата част от общия резултат на Содексо се формира от социалната сфера, което се дължи най-вече на големия брой служители (420,000) и децентрализирания характер на дейността (34,000 клиенти на услуги за управление на обекти в 80 държави). Последното проучване сред служителите, проведено от независима консултантска агенция, което обхваща 130,000 служители, работещи в 60 държави, показва, че 85% посочват Содексо като предпочитан работодател в сравнение с неговите конкуренти. Изследването показва и че ангажираността на служителите се е повишила с 9% през последните четири години.

За повече информация относно ангажиментите на Содексо като работодател посетете: http://
onlinereportsfy2012.sodexo.com/better-tomorrow-plan-report/

Методология

Това годишно издание се публикува от RobecoSAM (http://www.robecosam.com), водеща
компания в управлението на активи, която е специализирана в областта на инвестирането, и от международната счетоводна фирма KPMG. Всяка година повече от 2,000 компании биват оценени за включването им в годишника, на базата на над 120 финансови, екологични и икономически показатели за оценка на предприятията в осем различни сектора.

За повече информация за RobecoSAM’s Sustainability Yearbook посетете: http://
www.robecosam.com/yearbook

RobecoSAM Sector Leader – За всеки сектор, компанията с най-висока оценка получава признанието

Sector Leader. За Sector Leader се счита компанията в определения сектор, която е най-добре
подготвена да се възползва от възможностите и да управлява рисковете, които произтичат от икономическото, социалното и екологичното развитие.

RobecoSAM Gold Class
– Компаниите, чиито резултат е в рамките на 1% отклонение от резултата на
всички лидери на секторите, получават Gold Class награда.

RobecoSAM Sector mover – В топ 15% от всички компании, които са постигнали най-голямо подобрение
на представянето си в сравнение с миналата година.


 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..