https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Футболният турнир „Аз съм част от ОТБОРА!“ събра на терена хора с различни професии и възраст ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 08 Октомври 2012 12:42, SOS Детски селища България

 


Тази събота, 6-ти октомври, спортен комплекс „Академик“ беше домакин на футболния турнир „Аз съм част от ОТБОРА!“, организиран от SOS Детски селища България със специалното съдействие на Министерство на физическото възпитание и спорта. 

Събитието обедини представители на Министерството, журналисти от спортните медии, момчетата и момичетата от младежките домове на Сдружението в София и Велико Търново и служители на фирми, които трайно подкрепят каузата на SOS Детски селища България - УниКредитКънсюмърФайненсинг АД, Мобилтел ЕАД, Застрахователна компания УНИКА АД, Джонсън КонтролсЕлектроникс България ЕООД и Телерик АД.


В началото на турнира бяха сформирани отбори, всеки от които включваше по един представител на всяка от фирмите и организациите-участнички. Хора с различни професии и на различна възраст бързо успяха да намерят точното място в своя отбор. Така, надпреварата не беше междуфирмено състезание, а турнир, в който играчите създадоха нови приятелства в рамките на новосформираните екипи, спазвайки принципите на толерантност, равнопоставеност и справедлива игра.

Надпреварата бе открита от главния секретар на Министерство на физическото възпитание и спорта г-н Любомир Василев, който заяви желанието на Министерството турнирът да стане традиционен. Г-н Василев взе активно участие в състезанието като играч на един от отборите, стигнали до финала. А за организацията на турнира основен принос имаше главният експерт в МВФС Цветан Георгиев, които освен че следеше за гладкото протичане на събитието, участва и като рефер.

Младежите от SOS Детски селища България играха наравно в съревнованието и се представиха като достойни съотборници.

Турнирът беше подкрепен и от КуадрантБевъриджис, франчайзър и бутилираща компания за България на PepsiCoInc, които предоставиха минерална вода по време на състезанието и специална награда – за всеки отбелязан гол във финалния мач отборът победител трябваше да получи по сто бутилки безалкохолни напитки. Резултатът на финала беше 4:1 за отбора Сивите,  а те единодушно се отказаха от 400те напитки в полза на младежите от SOS Детски селища България. С това изненадите за младежите от SOS не свършиха – представителите на Телерик АД бяха донесли малки подаръци от фирмата за тях.


В резултат от подкрепата на фирмите-участнички за събитието беше формиран и фонд, който възлезе на 2400 лева и който като сборно дарение ще бъде насочен за осигуряване на възможности на децата и младежите от Сдружението да спортуват активно през цялата година.

В церемонията по награждаването националният изпълнителен директор на SOS Детски селища България, г-н Пламен Стоянов отличи още: голмайстор на турнира – М. Цветков от УниКредитКънсюмърФайненсинг, отбелязал 7 гола за Сивия отбор; най-добър вратар  – Г. Гъровот Джонсън КонтролсЕлектроникс България, пазител на вратата на Жълтия отбор; а за феърплей беше отличен отборът с червени фланелки. Медали и бурни овации на публиката и играчите получиха и двамата рефери за коректното и професионално съдийство.

Всички участници получиха медали за добрата игра, които да им напомнят за слънчевия ден, прекаран заедно на терена, и се разделиха с надеждата да се срещнат отново на следващото такова състезание.

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..