https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Chevrolet отбелязва своята стогодишнина с даряването на 100 автомобила на SOS Детски селища ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Петък, 01 Април 2011 14:58, SOS Детски селища България

 

Дарен бе първият от трите автомобила Chevrolet за SOS Детски селища България. Новият Cruze ще осигури повече мобилност на децата и SOS майките от SOS Детско селище Трявна, България. Още два автомобила Chevrolet ще бъдат дарени в България през есента


Като част от отбелязването на стогодишния юбилей на Chevrolet и европейското партньорство между Chevrolet и SOS Детски селища, Chevrolet даде начало на реалния процес на даряването на автомобилите и в България вчера.


Г-н Иван Христофоров, директор на SOS Детско селище Трявна, получи ключовете на чисто нов Chevrolet Cruze 1.8, в цвят олимпийско бяло, на тържество в Трявна. Автомобилът бе официално връчен от директора на Chevrolet България - Христо Барев, и представители на Дженеръс Ауто, официален дистрибутор на Chevrolet и партньор по този проект в нашата страна. Официални гости на тържеството бяха Део, Георги Чалъков - председател на Общинския съвет, гр. Трявна, Георги Пенчев - заместник-кмет на Община Трявна, Доротея Николова - член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК, Пенка Гоева - Директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане", Радостина Братванова - директор на Дирекция "Социално подпомагане", Трявна, Павлина Марева - Началник отдел "Закрила на детето", Габрово, Николай Цанев - Директор РПУ-Трявна, приятели и поддръжници на SOS каузата.

Автомобилът Chevrolet Cruze ще бъде използван за всекидневните нужди на децата, настанени в SOS Детско селище Трявна, техните SOS майки и придружаващите ги специалисти от селището. Освен автомобилът, Chevrolet заедно с Дженеръс Ауто, осигурява и 100 000 км безплатно техническо обслужване.

Както подобава на истински рожденик, за своя 100-ен юбилей, Chevrolet зарадва мачуганите от селището с огромна торта и много забавления, а Део направи празника още по-приятен за децата.

SOS Детски селища е независима, неправителствена хуманитарна организация, която осигурява дом и грижа в семейна среда на деца без родителска подкрепа, превантивна подкрепа за семейства, при които съществува риск от изоставяне на децата, както и развитие и реализиране на образователни проекти. 


Европейска партньорска програма

Като част от събитията, свързани с честването на своя стогодишен юбилей, Chevrolet взе решение да осигури 100 подаръка на благотворителната организация. 100 нови автомобила Chevrolet ще бъдат дарени на различни SOS детски селища в Европа, Узбекистан, Южна Африка, Лесото и Израел.

Европейското партньорство между SOS Детски селища и Chevrolet Europe бе подписано на 29 септември 2010 година в навечерието на Автомобилното изложение в Париж от Уейн Бранън, Президент и Управляващ директор на Chevrolet Europe и Ричард Пихлер, Генерален секретар на SOS Children’s Villages International.

Инициативата ще подобри мобилността на децата и техните SOS родители, както и възможностите на социалните работници на SOS, свързани с програмите за подкрепа на семейството и превенция на изоставянето на деца в риск.

Chevrolet ще осигури 20 градски автомобила Spark, 20 малки хечбек модела Aveo, 20 компактни Cruze, 20 седемместни Orlando and 20 седеместни SUV модела Captiva на SOS Детски селища в различни държави. В България автомобилът за SOS Детско селище Трявна е един от трите автомобила, които ще бъдат дарени през настоящата година. Предстои връчването на един автомобил в SOS Детско селище Дрен, както и един автомобил за нуждите на националния офис на SOS Детски селища България.

Стоте автомобила Chevrolet ще бъдат предадени от компанията в периода от 22-ри февруари до 3-ти ноември 2011 година. Последната дата не е случайна – именно на 3-ти ноември 1911 година Луи Шевроле и Уилям Дюрант основават в Детройт фирмата  Chevrolet.

Като следваща стъпка, програмата трябва да бъде разширена с включването на всички дилъри и заинтересовани клиенти на Chevrolet. Програмите включват обучение за сервизиране на автомобилите, както и ангажиране на клиентите.

„Осигуряването на автомобили е най-естественият за нас, като автомобилен производител, начин да помогнем на SOS. Надяваме се, че те ще подобрят живота на децата и хората, които се грижат за тях”, отбелязва Уейн Бранън, президент на Chevrolet Europe. „Горди сме да подкрепим една компетентна и независима организация, чиято отдаденост и отговорност се изразява както в ежедневната й работа, така и програмите за хуманитарна помощ.”

„От малките модели, до седеместните ванове, автомобилите на Chevrolet ще бъдат оценени по достойнство заради различните задачи, които могат да изпълняват”,  отбелязва Ричард Пихлер, Генерален секретар на SOS Children’s Villages International. „SOS майките се нуждаят от превоз, по същите причини, по които се нуждаят и останалите родители. Те се сблъскват със същите предизвикателства, с които и всяко семейство. В нашите програми за подкрепа на семейството, социалните ни работници посещават бедните и уязвимите общности, за да се погрижат за семействата и децата. Много често тези общности са с ограничени възможности за придвижване и достъп до комуникации поради отдалеченост. Мобилността на всички наши служители е от съществена важност, за да помагаме на децата”, допълва Пихлер.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..