https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 18 Октомври 2017 11:07, CSR News

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път

София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service Corps инициатива (IBM CSC), която да подкрепи икономическите възможности и конкурентоспобност на България в области като устойчиво развитие, обществено здраве, икономическо развитие и развитие на талантите.

 

 

Създадена през 2008 г., програмата IBM CSC традиционно изпраща топ таланти на IBM в развиващи се държави по целия свят, които предоставят безвъзмездно услуги и решения на неправителствени организации, държавни, малки и средни предприятия по въпроси, свързани с бизнеса, технологиите и обществото.


За период от един месец по програмата IBM CSC 12 служители на IBM от 7 държави (Нова Зеландия, Япония, Индия, Китай, САЩ, Бразилия, Аржентина) ще посетят София и ще работят с четири институции и организации за развитие на стратегиите им и подобряване на бизнес средата. Екипът от бизнес и технологични експерти ще приложат най-ефективните методи за постигане на тези цели.


„Щастливи сме да посрещнем инициативата IBM Corporate Service Corps в България. Тя отразява нашия дългосрочен ангажимент към обществото тук. Програмата предоставя на правителства, НПО и други нестопански организации прочутата експертиза и ноу-хау на IBM - които иначе създаваме за търговските предприятия по цял свят, и които ще ползваме за подобряване на качеството живот на българските граждани“, сподели Николай Ангелов, Оперативен Директор на IBM за България и Югоизточна Европа.


IBM ще работи с 4 неправителствени организации по четири ключови проекта:


 

  • Зелена София, проект на Столична община, който цели подобряване на градските условия за успешно прилагане на високите стандарти за устойчиво развитие и подготовка на София за участието ѝ в наградите за Европейска зелена столица, организирани от Европейската комисия. Екипът на IBM CSC по програма Зелена София ще работи за идентифициране на силните и слабите страни на София като зелен град и създаване на маркетингова и комуникационна стратегия, както и стратегическа карта, която да помогне на българската столица да се възползва максимално от зеленината и красотата си, за да се отличи.
  • Проект AirBG.info на фондация Код: България е обществена инициатива на група будни граждани, свързани от идеята да измерят и визуализират нивата на замърсяване на въздуха в София. Екипът на организацията монтира и разпространява безплатно станции за замерване нивата на фини прахови частици във въздуха. Тези станции са достъпни за всеки гражданин и могат да бъдат свързани към домашната или служебната wi-fi мрежа, като по този начин предават в реално време информация за качеството на въздуха около станцията. Екипът на IBM CSC ще помогне на AirBG.info за разработване на подробна методология за развитие на проекта и създаване на лесна за ползване интегрирана автоматизирана система, която да мери по-лесно и да прави прогнозни анализи за целите на по-доброто планиране.
  • Изпълнителна агенция по трансплантация е компетентният орган за управление, координация и контрол на трансплантацията в Република България. Агенцията поддържа регистрите, нужни за целите на донорството и трансплантацията на органи, тъкани и клетки. Тя събира, обработва и поддържа информацията, свързана с процеса по трансплантация. Екипът на IBM CSC ще работи по модел за склад на данни и базови процеси за извличане на данни за развитие и прилагане на система за интерактивни анализи, бърза обработка на многомерни аналитични заявки и взимане на решение.
  • Център за приобщаващо образование - центърът работи за утвърждаване на приобщаващата училищна среда като качествен стандарт в образованието, както и за това да направи образованието достъпно за всички. Основната цел на екипа на IBM CSC е да създаде план за маркетинг и бизнес развитие, който да позволи на Центъра да диверсифицира източниците си на приходи и финансиране, да засили репутацията си и да изгради ефективна и изпълнима маркетингова стратегия.

 

 

До края на 2017 г. IBM CSC ще изпрати около 3500 IBM служители в близо 40 държави, превръщайки тази про боно програма в една от най-големите в света.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..