https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
България събра и деветия тон пластмасови капачки в КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ за добра кауза ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 18 Март 2015 10:01, CSR News


Вече година и половина зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ на фондация „Идея в действие” набира все по-голяма популярност. След като дари до момента осем електроуреда в осем центрове за деца, лишени от родителска грижа, фондация „Идея в действие” с радост съобщава, че в кампанията е събран и деветия тон пластмасови капачки и това ще направи възможно дарението на деветия такъв. До края на месец март ще бъде факт и новата пералня за център за настаняване от семеен тип „Българка” в Стара Загора.

 

Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ възпитава у обществото отговорно отношение към опазването на околната среда и зелената благотворителност, като събира пластмасови капачки от всякакви опаковки – вода, напитки, препарати и др. и със сумата, получена от всеки предаден за рециклиране тон, закупува и дарява по един електрически уред на различни домове за деца и центрове за настаняване от семеен тип в страната.


Подкрепата расте постоянно и до момента пунктове на доброволен принцип има създадени в над 160 места в България. Това са заведения, офиси, школи за изкуства и танци, училища, университети, институции и др. Адресите им могат да бъдат намерени в специалната карта, създадена за целта, намираща се на страницата на фондацията (http://ideainaction.net/karta-v-deystvie/).


С изключителната подкрепа на куриерска фирма ЕВРОПЪТ 2000 – партньор на фондацията, всички количества, опаковани в чували, кашони и туби, биват транспортирани от пунктовете до завода за рециклиране, а заявките са по няколко всеки ден и то от всяка точка на картата на България.
Нестихващ е ентусиазмът на българите от всяка възраст в подкрепа на каузата. Лесен и достъпен е начинът, по който всеки може да се включи. Специални благодарности  за приноса към събирането на деветия тон от фондацията изказват на събирачите от София, Димитровград, Видин, Стара Загора, Пловдив, Варна, Разград, Бургас, Хасково и др.


“В началото на месец януари ЦНСТ „Българка” от Стара Загора кандидатства при нас за включване в списъка на очакващите в кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ. Те споделиха, че имат голяма нужда от нова пералня, която да замени амортизираната и да помогне за отглеждането на 44 деца, настанени към момента. И сега преди началото на пролетта с помощта на стотици хиляди българи ние ще дарим не само желаната нова перална машина, но и усмивки за децата и служителите, които се грижат за тях всеки ден! За нас това е още една изпълнена мечта и то по начин, който е лесен и прозрачен.” Това каза Ива Колева – председател на фондация „Идея в действие” по повод обявения събран девети тон пластмасови капачки в зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ.


Зелената благотворителна кампания КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ няма краен срок и всеки, който желае да се стане част от успешния отбор на Капачко – героя на кампанията, и да работи в полза на децата, лишени от родителски грижи и същевременно за опазване на околната среда, може да се свърже с фондация „Идея в действие” на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .


Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ е само една от успешните инициативи на фондация „Идея в действие”, с които екипът постоянно доказва, че с обикновени и на вид малки жестове е напълно възможно постигането на необикновен ефект - за тези, които получават, но и за тези, които дават от сърцето си.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..