https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Близо 390 000 лева дари Мтел за благотворителност през 2014 ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Вторник, 27 Януари 2015 18:22, CSR News


Общият размер на даренията, които Мтел и служителите на компанията осъществяват през 2014 година, са в размер на близо 390 000 лева.

От тях 89 000 лева са дарени за каузата приемна грижа. Мтел стои зад каузата вече три поредни години. Благодарение на телекома се реализират редица кампании за популяризиране на социалната услуга и подкрепа на приемните родители в тяхната мисия.  Дарената сумата включва средства от специална кампания, в която телекомът отделя като дарение по 1 лев от стойността на над 30 модела от най-търсените смартфони; от дарителски касички за проекта, разположени в магазините на телекома; суми, дарени от компанията; Мтел направи приемната грижа кауза и на своето коледно парти за бизнес клиенти, като дари сума в нейна подкрепа за всеки гост, които присъства на празника. През настоящата година с подкрепата на телекома Национална асоциация за приемна грижа, които са партньор на „Приеми бъдещето“, осъществи летен градски лагер за деца от приемни семейства и реализира четири конференции за приемната грижа.

В началото на декември, 2014 Мтел предостави нови начини за осъществяване на дарения. Клиентите на телекома вече могат да дарят и директно на каса - при осъществяване на покупка или заплащане на сметка.

„Сърдечно благодарим за подкрепата на клиентите и служителите на Мтел, които вложиха усилията да популяризират приемната грижа и да набират средства за децата, чиято съдба често не е лека. Набраните средства ще бъдат инвестирани в дейности, подкрепящи развитието на деца и младежи, както и за превръщането на приемната грижа в желана и предпочитана от обществото дейност“, коментира председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.

32 000 лева са дарения на работещите в компанията, отделени през дарителство по ведомост и събрани по време на традиционните благотворителни базари, организирани от телекома.

За пета поредна година Мтел подпомогна  реализацията на малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Чрез ежегодната дарителска програма Мтел еко грант пет еко проекта получиха финансиране на обща стойност 50 000 лева.  Те са насочени към проекти в областите „Опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове“ и „Насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие“.

С 48 000 лева Мтел е подкрепил дългосрочните си социални проекти, обединени от идеята за приобщаването и социализацията на хора в неравностойно положение - осиновеното от компанията семейство от SOS Детски селища в Трявна и обучението на кучета-водачи за незрящи от фондация „Очи на четири лапи”.

40 000 лева
са средствата, с които Мтел подкрепи сънародниците ни, които през 2014 година пострадаха от наводненията в страната.

Сумата, която телекомът отдели за проекта, който поощрява талантът и способностите на българските деца – „Мтел талант“ е 33 000 лева. Благодарение на тези средства ученици от Бургаската английска езикова гимназия ще получат класна стая на открито, а техни връстници от Софийската математическа гимназия ще представят България в математическо състезание през февруари в Харвард.

През годината Мтел  помогна и за реализацията на различни културни и социални проекти, като общата сума на дарението достига 97 551 лева.

Мисията на компанията е не само да предлага висококачествени услуги и продукти на своите клиенти, но и да работи за развитието и благосъстоянието на обществото, както и в грижата за природата и своите служители.

„Поколение с бъдеще“ ще се нарича платформата, която ще обедини социалните инициативи на Мтел през 2015 година. Усилията на телекома ще бъдат насочени към подкрепа на израстващото поколение в четири направления - „Спорт с бъдеще”, „Образование с бъдеще”, „Природа с бъдеще” и „Приеми бъдещето“.

„Всички те ще поставят младите в центъра на инициативите, подкрепяни от Мтел, с амбицията да им осигурят устойчиво развитие, повече възможности за изява на талантите им, независимо дали са в областта на науката, спорта или културата”
, коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” в Мтел.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..