https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Търсят се следващите 40 личности в България, които имат значение ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Сряда, 20 Август 2014 07:46, CSR News

Българското общество се нуждае от правилните ролеви модели, споделяне на правилната формула за успеха, от вдъхновители и мотиватори, от хора, които ежедневно работят, за развитието на бизнеса и обществото у нас.

 

Време е да ги намерим с второто издание на проекта на Дарик радио "40 до 40".

 

След успеха на първото издание на проекта, продължаваме да търсим смели иноватори с предприемачески дух. Това са онези хора, които измислят нови подходи при решаването на ежедневни проблеми, те създават работни места, те ни обогатяват с откритията и креативността си.

 

Това са хората с правилните "рецепти за успех", защото са станали успешни, преди да бъдат медийно популярни. Те имат различни професии, но имат обща цел - да търсят по-доброто бъдеще. Те са избрали България, за да реализират идеите си, да стартират бизнес, да развиват социални инициативи, да споделят таланта и постиженията си. Те са българите до 40 години, които имат значение.

 

Второто издание на проекта „40 до 40" има изцяло нова визия, която кореспондира с различността и уникалността на всеки, който ще стане част от топ 40. Противно на схващанията това не е просто класация, защото всички отличени личности са равнопоставени и се превръщат в една общност от можещи, смели и кративни млади хора, които могат да си взаимодействат помежду си и да вдъхновяват обществото.

 

От днес всеки може да се включи в публичните номинации, чрез които да номинира себе си или да сподели историята и успеха на свой приятел, колега, вдъхновител.  Номинационната форма можете да откриете на официалния сайт на събитието ТУК.

 

Тази есен ни предстои избор, но не политически, а избор с ангажимент към подрастващите. Те трябва да виждат правилните формули за успеха, трябва да имат правилните примери за професионално развитие пред себе си, трябва да бъдат мотивирани именно от хората, които с идеите и работата си променят към по-добро средата, в която живеем.

 

През изминалата година проекта отличи повече от 40 млади иноватори в различни сфери на обществения, културен и бизнес живот в България, тъй като имаше и няколко колективни номинации. 19-годишният Никола Янев беше определен от журито за „Пръв между равни", защото въпреки възрастта му, идеите, успехите и амбициите му са големи. След първото издание на проекта беше създаден Клуб на визионера. В Клуба влизат отличените от всяко издание на "40 до 40". Целта му е да се превърне в платформа за идеи и проекти, които дават тласък в развитието на обществото и икономиката. Той ще даде началото на активна общност от млади професионалисти в различни области, които да споделят идеи, общи цели, да си взаимодействат и да работят заедно за успешното бъдеще на страната ни.

 

На официалната страница на проекта 4040.dariknews.bg и в ефира на Дарик радио всеки ден можете да откривате допълнителна информация за различните етапи на проекта. Финалистите ще се избират от авторитетно жури, което се състои от професионалисти в различни сфери на обществения живот. Сред тях са: Радосвет Радев /Председател на журито/, Гергана Паси, Леона Асланова, Максим Гурвиц, Елена Маринова, Боян Бенев, Жечко Кюркчиев, Илия Гърков, Стоян Радев. Журито ще работи по предварително зададени критерии.

 

В началото на октомври ще се обявят избраните, от членовете на журито, финални топ 40. Всеки един от номинираните 40 личности ще бъде представен пред широката публика, чрез специална визитка, гостувания в ефира на Дарик радио и други публични изяви.

 

Форматът „40 до 40" е представял много идеи на успешни хора от Канада, през САЩ, до Шри Ланка и Южна Африка. За успешните истории от подобни класации по света можете да намерите информация в специалните публикации на официалния сайт на проекта.

 

Във време, когато позитивността и успешните истории в България са дефицит, когато голяма част от подрастващите нямат ценности и истории за пример и вдъхновение, Дарик радио осъществява проект, който да покаже 40 млади хора с различни професии, идеи и стремежи. Общото между тях е, че те променят средата, в която живеят, творят и работят и имат потенциала да продължават да го правят.

 

Актуална информация около проекта, можете да следите на официалния му сайт и в социалните мрежи: Facebook, Twitter, Instagram.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..