https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Балкански Велосипеден Тур 2014 ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Вторник, 11 Март 2014 13:55, SOS Детски селища България

 

Присъединете се към SOS Балканския  Велосипеден Тур 2014

Целта им е да привлекат общественото внимание към SOS Детските селища, където и двамата са отраснали. Бидейки силни атлети, Люпчо и и Даниел виждат в това усилие тяхната възможност да се отплатят за шанса да пораснат в пълен с обич дом.


Люпчо и Даниел ще се радват на Вашата компания, ако решите да станете част от SOS-ския колоездачен екип. Може да се присъедините на всеки етап и за колкото време Ви е удобно. Вярваме, че можем да Ви предложим много смях и забавление в едно уникално приключение – не го пропускайте!
Ние се чувстваме истински трогнати и поласкани, от факта, че идеята да се привлече общественото внимание към SOS Детски селища идва директно от Люпчо и Даниел.

Люпчо е от Македония, а Даниел от България. Двамата се срещнали на футболен турнир през 2005 и внезапно възникналото им приятелство продължава и до днес.
Тези двама младежи ще се впуснат в 15`дневен тур от 1700 км през шест балкански страни. И ще го направят с велосипеди.Люпчо и Даниел потеглят на 2`ри април и ще приключат велосипедната обиколка на 16`ти април 2014г.

Техният маршрут е следният:

 

 • 01 април: начало от SOS Детско селище Дрен, България до SOS Детско селище Скопие, Mакедония, общо 200 км
 • 03 април: SOS Детско селище Скопие, Mакедония до SOS Детско селище Прищина, Косово, общо 88 км
 • 04 април: SOS Детско селище Прищина, Косово до Нови Пазар, Сърбия, общо 75 км
 • 05 април: Нови Пазар, Сърбия до SOS Детско селище Кралево, Сърбия, общо 102 км
 • 06 април: SOS Детско селище Кралево, Сърбия до Ужице, Сърбия, общо 94 км
 • 07 април: Ужице, Сърбия до Рогатица, Босна и Херцеговина, общо 133 км
 • 08 април: Рогатица, Босна и Херцеговина до SOS Детско селище Сараево, Босна и Херцеговина, общо 73 км
 • 09 апрли: SOS Детско селище Сараево, Босна и Херцеговина до SOS Детско селище Грачаница, Босна и Херцеговина, общо 155 км
 • 10 април: SOS Детско селище Грачаница, Босна и Херцеговина, до SOS Детско селище Ладимиревци, Хърватска, общо 145 км
 • 11 април: SOS Детско селище Ладимиревци, Хърватска до SOS Детско селище Сремска каменица, Сърбия, общо 136 км
 • 12 април: SOS Детско селище Сремска каменица, Сърбия до Белград, Сърбия, общо 73 км
 • 13 април: Белград, Сърбия до Велика плана, Сърбия, общо 92 км
 • 14 април: Велика плана, Сърбия до SOS Център за подкрепа на семейството, Ниш, Сърбия, 151 км
 • 15 април: SOS Център за подкрепа на семейството, Ниш, Сърбия до Пирот, Сърбия, 76 км
 • 16 април: Пирот, Сърбия до SOS Детско селище Дрен, България, общо 134 км

 

Даниел

За Даниел

Даниел Миленов е на 23 години от Пловдив, България.Настанен е в SOS Детско селище Трявна, когато е бил на 3 г. "Детството ми беше удивително, просто перфектно. Бях доста палав и не пропусках възможност за игра или беля."

 

Напътстван и подкрепян от неговата SOS майка Севда, Даниел порасна като уверен и силен млад мъж, който днес работи усилено и гради кариера в продажбите.

 

"Днес съм човекът, който съм, благодарение на моята мама Севда. Считам нея за своята истинска майка. Нейната любов, грижа и постоянна подкрепа, както и ценностите, в които ме възпита, ме правят всъщност силен човек."

 

Даниел е опитен колоездач с богат опит. Миналата година той направи с велосипед прехода от София до SOS Детско селище Скопие и редовно изминава дълги разстояния с велосипед. Той тренира усилено за балканската обиколка, която както казва той: “означава много за мен”! “Искам всички да знаят какво SOS детски селища дават на децата в нужда!”

21-годишния Люпчо Кръстев е приет в SOS Детско селище Македония на шестгодишна възраст.

 

За Люпчо

“В SOS Детски селища получих ново семейство, братя и сестри, много любов и топлина. Преди това живях в приют, където не получавах нищо друго освен малтретиране. Едва в SOS Детски селища се научих да бъда дете. Сега знам много добре какви са правата на детето. Като погледна назад, мога да кажа, че за мен те станаха реалност едва след като дойдох в SOS Детски селища.”

В момента Люпчо учи и работи. Усилено преследва своята страст към пеенето, като се надява един ден то да му стане професия.

Люпчо тренира и кара колело всеки ден в подготовка за балканската велосипедна обиколка. Той казва, че очаква с нетърпение предизвикателството, но най-вече “срещата с децата от SOS детски селища и да покаже на обществеността, че SOS детски селища са място, където всички ние намерихме нашия дом и семейство.”

SOS Детските селища, в които са израснали Люпчо и Даниел, както и другите селища в и извън маршрута, са място, където изоставени и осиротели деца получават ново семейство, грижовен родител и втори шанс в живота.

В SOS Детски селища децата растат заобиколени от любов и грижа. Те се чувстват сигурни и в безопасност, свободни да развиват потенциала и талантите си.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..