https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Доброволци на НР освежиха градинката около "Дом Възможност" София ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Вторник, 11 Март 2014 17:46, Фондация за социална промяна и включване

 

Доброволци на НР помогнаха да се подобрим вида на зелените площи около нашият „Дом Възможност” в София. Това вече не е един типичен, сив и безцветен жилищен блок. Незастроеното пространството около него – някога предвидено за зелена площ с тревичка и дръвчета вече не е кален паркинг, а тревичката не е пълна с фасове и друг бавно разградим боклук. Той може да се намира във всеки голям град в България, но е ситуиран в София, и в него се намира нашия проект „Дом Възможност”.


Този блок вече не е типичен. С неоценимата помощ на нашите приятели от НР входната врата и коридора греят в слънчево оранжево, зелените площи са почистени; засадени са дръвчета и цветя пред и около входа.


В това начинание участваха над 20 доброволци. Една група от тях предпочете боядисването и сега входа е слънчево портокалов и в мрачните и снежни мартенски дни създава ведро настроение. Друга група почисти фасове и други боклуци, трета група засад подходящи дръвчета, цветя и храсти. Не са две праскови и две череши,нито жълто лимоново дръвче,но ще радват окото когато напролет разцъфтят.


Японска дюля и гинко билоба, три вида туя, дрян, махония, и рододендрон, през пролетта и лятото ще греят в жълто и нежно виолетово. А зад блока през слънчевите месеци аромат и цвят ще разпръскват розмарин и хвойна, берберис, евонимус и спирея.

Нашата крехка дама Аксиния, помогна на ентусиазираните доброволци в градината, но Бойко и Явор не можаха – те пътуваха към Албиона. На 4ти март вечерта те гледаха футболната среща Англия – Дания от скамейките на легендарния стадион Уембли в Лондон.


На 3-ти март те заминаха за Великобритания, където останаха три дни. Пътуването им бе организирано от Българската асоциация по мини футбол и фондация „Подарете книга”. Нашите младежи бяха в Лондон заедно с още 28 голмайстори от българските отбори по мини футбол. Заедно с тях бе и най-големия голмайстор на България по мини футбол Виктор Гогов.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..