https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Изложбата на лимитирани фотографии „В гетото и навън“ помага на изоставени бебета ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 14 Ноември 2013 14:29, Фондация "За нашите деца"


На 8 ноември в галерия “Артамонцев”, бул. “Витоша” 139, гр. София, беше открита изложбата „В гетото и навън“ в подкрепа на изоставени бебета. Творбите ще останат в галерията до 17 ноември, а част от стойността на всяко закупено произведение ще бъде дарена за бебетата от Семейна къща на фондация „За Нашите Деца“. Изложбата е творческа инициатива на Елица Лингорски, която освен художник и творец е и доброволец към фондацията. По време на откриването художничката представи поредица от лимитирани детски портрети и дигитални колажи и разказа, как е получила своето вдъхновение за създаване на тези творби от каузите на фондацията:


„Станах доброволец към фондация „За Нашите Деца“ преди две години и половина и това много ми повлия и много ме промени. Благодарение на работата си с тях разбрах, че децата в институциите нямат възможност да получават индивидуално внимание, да се развиват правилно и осъзнах колко много можем да направим всички ние за да променим техния живот към по-добро.


С времето започнах да виждам промяната в децата, с които работя и все повече да разбирам какво прави фондацията, какви цели си поставя и как и аз като тях мога да съм от полза за промяна на тези детски съдби.

Именно този емоционален заряд ме вдъхнови да създам изложбата „В гетото и навън“. В произведенията си съм използвала техника Жикле, а зад всяка фотография има лични истории, които са близки до тези на децата, живеещи изолирани в институции.

Надявам се на много продажби, които ще помогнат за набиране на необходимите средства за издръжката на Семейна къща на фондация „За Нашите Деца“. Очаквам още изложбата да допринесе за популяризиране на идеите на организацията и все повече хора да станат съпричастни с техните каузи, защото вярвам, че децата са нашето бъдеще. Вярвам, че когато сме щедри - сме щастливи хора.“

По време на откриването на изложбата присъстваха хора от културните и бизнес среди, а директорът на фондация „За Нашите Деца“ Елка Налбантова благодари за силната ангажираност на художника и изрази надежда, че емоциите в изкуството на Елица Лингорски ще провокират все повече хора да помогнат на децата в нужда.

Допълнителна информация:
За Елица Лингорски:
Елица Лингорски е родена през 1970г в София. Учи керамика в Художествената академия в София в класа на проф. Красимир Джидров. През 1996 се дипломира в Лондон с бакалавърска степен по Изкуство предназначено за обществени пространства в престижния Chelsea College of Art and Design. Участва заедно с Тимоти Клапкот в керамични проекти в Лондон и Честър. Работи с Антъни Мусолидес като асистент фотограф през 1997 -1998 г. Започва работа в студиото за графичен дизайн Silver Fish, след което от 2000 до 2006 г. работи в областта на дигиталните печатни технологии, първо в Лондон, а след това като главен мениджър на печатница Найа в София. През 2002 г. в Лондон, участва в проектирането и реализацията на Unseen Vogue в Design Museum в съвместна работа с Робин Дерик, криейтив директор на лондонското издание на списание Vogue, а след 2003 участва в реализацията на редица рекламни кампании в България.

За Семейна къща:
През септември 2012 г. фондация „За Нашите Деца“ откри Семейна къща, която е истински семеен дом за изоставени новородени и малки деца, останали без семейства. Там те получават не само сигурна среда, в която да се развиват, а и обич, внимание, семейна грижа и зачитане на личните им нужди и интереси – неща, които липсват в социалните домове. За децата в къщата се грижи истинско семейство, подкрепяно от социален работник, психолог, педагог, рехабилитатор и детегледачки.


В момента в къщата живеят шест бебета, а общо тя е помогнала и продължава да помага на девет деца да имат сигурно семейство. Целта на Семейна къща е годишно поне 12 деца да не попаднат в институции, където да прекарат своето детство в изолация. Престоят в Семейна къща е временно решение за тези деца, докато екипите на фондацията им намерят постоянно и сигурно семейство – приемно или осиновително.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..