https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Посрещат в София участниците в ултрамаратона "1000 Balkan Charity Challenge" ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Понеделник, 04 Ноември 2013 16:38, CSR News


6000 евро са дарени в първите три дни на маратона.


Днес, 4 ноември около 17.00 в центъра на София на бул. „Света Неделя" 7 пред централата на UniCredit Bulbank ще бъдат посрещнати участниците във второто издание на благотворителния ултрамаратон "1000 Balkan Charity Challenge". Организатори от българска страна са Фондация „Помощ за благотворителност в България", УниКредит Булбанк и Спортен клуб „Бегач".


Ултрамаратонците тръгнаха на 1 ноември сутринта от Букурещ и изминаха с велосипеди пътя покрай река Дунав, преминаха новия мост при Видин и снощи стигнаха до Враца.

По пътя маратонците засаждат дървета, които са "жива вкаменелост" – гинко билоба или метасеквоя. За целта са избрани публични места , които се намират в начална или крайна точка на маршрута за деня. След пристигането си в София, тази вечер маратонците ще посадят дърво от вида метасеквоя в двора на 127 СОУ „Иван Н. Денкоглу", което се намира, на ул. „Парчевич" 43. Повече за еко каузата на ултрамаратона можете да намерите в сайта.

На 5 ноември в 8.00 ч. започва втората фаза на благотворителния ултрамаратон. Тогава групата бегачи ще тръгне от центъра на София на бул. „Света Неделя" 7 пред централата на UniCredit Bulbank – посока към Ботевград, за да измине пътя през Плевен и Русе до Букурещ.

Голямото балканско предизвикателство "1000 Balkan Charity Challenge" е уникално събитие и се провежда за втора година. За 11 дни участниците ще изминат 1050 км от Букурещ до София и обратно в две дисциплини – колоездене и бягане. Маршрутът минава през двата моста, свързващи България и Румъния (Русе - Гюргево и Видин - Калафат). Пълният дневен курс е 8 часа и 30 минути - 160 км средно за колоездачната част и 59 км за бягането.

Събитието няма състезателен характер. Основната цел на "1000 Balkan Charity Challenge" е да се съберат средства в подкрепа на благотворителни каузи - 6 в България и 12 в Румъния. Те са внимателно подбрани от организаторите и включват критични социални сфери като грижа за деца и възрастни с увреждания, самотни възрастни хора, образование, развитие на таланти, подкрепа на бедни хора. Даренията за различните каузи се събират чрез специално създадена онлайн платформа: www.1000balkan.com.

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..