https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
SOS Детско селище Трявна отпразнува своята 20-годишнина ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Общество
Четвъртък, 26 Септември 2013 17:21, SOS Детски селища България


На 21 септември бяха отбелязани 20 години от създаването на SOS Детско селище Трявна. Рожденият ден на първото SOS детско селище в България събра на едно място малки и големи приятели на Организацията, сред които имаше много официални гости, спонсори, корпоративни партньори, медии, посланиците ни на добра воля, бивши служители и млади хора, израснали в общността на SOS детското селище. 


Празникът ни протече под патронажа на г-н Росен Плевнелиев, който бе обявен за почетен жител на SOS Детско селище Трявна. Държавният глава заяви, че дейността на Сдружението е в синхрон с държавните политики за деинституционализация, както и с европейските и световните практики. „Ролята и приносът на приемните семейства за образованието и личностното развитие на децата в SOS Детски селища България не е просто професия, а житейска мисия и призвание“, сподели г-н Плевнелиев.

Президентът и деца от селището засадиха едно от 25-те дръвчета в рамките на инициативата „Аз подкрепям възстановяването на Великата българска дъбова гора“. 

На тържеството по случай юбилейната годишнина присъстваха също така председателят на Държавната агенция за закрила на детето - Ева Жечева, кметът на Трявна - Драгомир Николов, областният управител на Габрово - Николай Григоров, посланикът на Република Австрия у нас – Гергахрд Райвегер, представители на местните власти, наши приятели и партньори, ръководството на Сдружение SOS Детски селища България, представители на SOS Детски селища Македония, дарители от Германия и Холандия, както и много жители на град Трявна.

Водещ на тържеството беше актрисата Силвия Лулчева, а сред гостите ни беше и другата ни посланичка на добра воля – Елена Петрова.

На сцената се изявиха талантливите деца от фолклорна формация „Бръшлянче“ и гласовитите „Бърборани и сладурани“ от детското селище в Трявна. Чаровните „Сладки дренки“ от SOS Детско селище Дрен, малките мажоретки от детска градина „Светлина“, енигматичните танцьорки от група „Крейзи“ от СОУ П.Р. Славейков от гр.Трявна поздравиха със своите специални изпълнения приятелите си от SOS детското селище. Към техния поздрав се присъединиха и впечатляващите таекуондисти от Велико Търново.

Имаше много подаръци, една огромна торта, имаше настроение, планина от емоции, имаше и сълзи, но те бяха от радост. Тържеството прерасна в истински семеен празник – достоен за голямото семейство на SOS Детски селища!

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..