https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Кариера в България – мисията възможна! ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Човешки капитал и условия на труд
Вторник, 02 Септември 2014 15:30, Тук-Там

 

Седмото поредно издание на форума „Кариера в България. Защо не?“ цели да покаже, че и в България има добри възможностите за лична и професионална реализация. То ще се проведе на 10 септември 2014 г. в Интер Експо Център, София. В момента на www.karieravbulgaria.com тече безплатната регистрация за всички българи с опит и образование в чужбина, които искат да се реализират обратно в родината.

 

Събитието и тази година е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина. Извън изложбената част с над 70 компании, форумът ще бъде и платформа за споделяне на опит, знания и идеи за реализация обратно у дома и използване на наученото в чужбина за положителна промяна в България.

 

Първата панелна дискусия от семинарната програма ще бъде на тема “Секторите на следващите 7 години ”, на която модератор ще бъде журналистът Велиана Кашева от БНТ. В дискусията ще се включат Петър Иванов (Microsoft), Георги Атанасов (Фесто Производство), Илина Лилова (Фикосота Синтез) и Стефан Китанов (София Филм Фест).

 

Във втория панел на форума участват лектори чужденци, избрали да работят на българския пазар. Темата е „Вирее ли чуждият бизнес в България“, а по нея ще споделят впечатления Ruediger Hoeben-Stoermer от Lufthansa Technik, Juan Carlos Peralejo oт Nestle и други.

 

Събитието ще представи и експертно “Кафе на секторите”, в което са поканени 14 лектора от 7 различни сектора. Всеки от тях в неформална среда ще посъветва кандидатите решили да се развиват в  сферите на Зелен бизнес, ИТ, Маркетинг и реклама, НПО и гражданско общество, Право, Публичен сектор и Финанси.

 

Като част от програмата ще вдъхновяват няколко 12-минутни презентации на тема “Другите професии или какво да правиш в България, ако не си ИТ специалист ”. Всеки от лекторите ще сподели своя опит и научени уроци за успешна реализация в родината и своите причини да бъде тук. Сред говорителите са Магърдич Халваджиян (продуцент), Христо Станкушев (архитект), Яни Драгов (био храни), Десислава Панчева (изкуство) и Иво Петров (медицина).

 

Финалната дискусия ще представи млади и успешни българи, които вече са избрали кариера и живот в България след прибиваване в Азия, Европа и Америка. В интерактивна дискусия с въпроси и отговори ще чуете Бойко Благоев от Инфо бюрото на ЕП, Траян Траянов от Заедно в час и други.

 

За предприемчивите – тези, които искат да стартират бизнес в родината ще има и специална стартъп арена с водещи предприемачески организации в България като Start It Smart, Entrepreneur.bg, ABLE, StartUp, както и фондовете eleven и Lauchub.

 

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации.  По време на форума кандидатите ще участват и в интерактивна работилница „Има хляб в теб!“ на Мрежа Хлебни къщи, ще се запознаят с MoveBG – платформа за дебат и общо действие, както и независимия проект Like.Bulgaria.

 

След успешното приключване на програмата, участниците във форума ще могат да се позабавляват и да срещнат нови приятели на афтър парти от 20:30 в Culture Beat (НДК).  Всички участници във форума са поканени и на специален импро театър „Импровизации Свободен Кариерен Стил“ в Славянска Беседа на 8 септември от 20 часа, благодарение на актьорите от ШизиПро.

 

Пълната програма на форума може да се види на http://www.karieravbulgaria.com.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..