Спонсорирай обгрижващ служител ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 22 Февруари 2013 15:49, Фондация Сийдър

Кюстендил

 

Ами ако детето ви не получава любов и подкрепа?

Представете си, че детето ви има интелектуално затруднение. Сега си представете как детето ви няма вашата любов и подкрепа, защото расте в институция заедно с още 90 деца. Представете си как никой не е научил детето ви да се храни с лъжица, да използва тоалетната или да си мие зъбите. Фондация „Сийдър” се стреми да осигури възможност за 24 деца и младежи с увреждания в малки групови домове в Кюстендил да заемат своето място в обществото. Правим това като осигуряваме качествена грижа и подкрепа за тях, така че да придобият основни умения и да развият потенциала си.

Как може да помогнете на нашата кауза

Ако искате да спомогнете за това децата и младежите с интелектуални затруднения да имат живот, изпълненен със стимули и възможности за учене, подкрепете нашата кауза. За да им предложим добър начин на живот и социално израстване, трябва да осигурим достатъчно обгрижващ персонал, който да им предоставя качествена грижа и да ги подкрепя в опознаването на света и придобиването на увереност за собственото им място в него. Годишната заплата на обгрижващ служител е 3500 евро (7000 лева). На този етап държавното финансиране не е достатъчно да осигури дори половината персонал, необходим за качествена грижа и подкрепа на децата и младежите.

Какво прави обгрижващият служител?

Задълженията на обгрижващия служител варират от оказване на помощ на децата и младежите с увреждания при поддържането на личната хигиена, карането на колело или пазаруването до организирането на събития, които да ги включат в обществения живот. Служителите в малките групови домове, управлявани от Фондация „Сийдър” в Кюстендил, са членове на общност, отдадена да защитава правата на хората с увреждания, така че те да имат пълноценен живот. Те получават редовни обучения по съвременни методи на работа от английски и американски експерти в сферата.

Като спонсорирате обгрижващ служител, правите възможно предоставянето на качествена грижа и ежедневна подкрепа на децата и младежите, необходима им, за да преодолеят негативното влияние на институционалното им минало и да станат пълноправни членове на обществото.

Относно „Спонсорирай обгрижващ служител”

Шест компании от България и чужбина спонсорират служители на „Сийдър” като част от програмата си за корпоративна социална отговорност. Получаваме такава подкрепа и от индивидуални спонсори. В резултат на това през 2011 г. успяхме да наемем

15 допълнителни служители в Кюстендил и да осигурим по- добра подкрепа за младежите там. Спонсорите получават редовна информация за развитието на персонала и промяната, която постигат в живота на децата и младежите.

 

Неприменимо
Неприменимо
Частично финансиране
Неприменимо
Фондация Сийдър
Постоянен
Powered by Web Agency
 

CSR Видео

Най-четени статии

За Теб

Стипендиантската програма на Фондация „Еврика“ се провежда за четиринадесета поредна година

За четиринадесета поредна година Фондация „ЕВРИКА" ще определи студенти, които ще получават  именни стипендии в размер на 2 000 лв. годишно  в  десет области:

Конкурси за теб | Фондация "Еврика"

Прочети..

Стани експерт „Връзки с обществеността“ във фондация Сийдър

Експерт „Връзки с обществеността“ (по заместване)   Фондация „Сийдър“ обявява свободно работно място по заместване за длъжността Експерт „Връзки с обществеността“ в централния си офис в гр. София. Търсим...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..

Присъедини се към екипа на Фондация „Сийдър“

Фондация „Сийдър“ обявява свободно постоянно работно място за длъжността Директор „Развитие“ в централния си офис в гр. София. Търсим енергичен, инициативен и отговорен човек, който:   Планира и управлява процеса...

Конкурси за теб | CSR News

Прочети..