https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Международна фондация We Are Water отбелязва Световния ден на водата 2016 с кампанията #NoWalking4Water ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 21 Март 2016 11:50, CSR News


  • Милиони момичета по света са заети по 6 часа всеки ден в осигуряване на вода и по тази причина не ходят на училище.
  • „Вода и работа“ е мотото, избрано от ООН, за Световния ден на водата 2016, 22 март.
  • Фондацията планира различни дейности, за да покаже връзката между водата и света на труда.
  • Включете се в кампанията в интернет или елате пред Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16 и направете своя снимка.


Мотото, избрано от ООН за Световния ден на водата 2016, 22 март, е „Вода и работа“. Целта е да се покаже тясната връзка между тези два свята. Милиони момичета по света са принудени да ходят пеш по 6 часа всеки ден, за да осигуряват вода за битови нужди на техните семейства. По този начин, те губят достъп до образователната система. В резултат, много жени имат ограничени възможности да навлязат на пазара на труда.

По отношение на водата в световната икономика, секторът, който използва най-много водни ресурси, е селското стопанство. Там се потребява около 70% от общото количество вода в световен мащаб. 15% се използват в индустриалното производството и 15% за домашна употреба.  

Освен това, водният проблем излиза извън връзката с икономическата активност на населението на света. Днес, осем от всеки десет души живеят в отдалечени селски райони, които не разполагат с подобрени източници на вода. В тази ситуация са около 663 милиона души по света. Тези цифри могат да се намалят с участието на различни заинтересовани страни.

# NoWalking4Water е кампания за всички нас

 

С цел да говорим открито за принудата на милиони жени и деца ежедневно да прекарват часовете в осигуряване на вода, фондация We Are Water организира кампания за повишаване на осведомеността с лозунг #NoWalking4Water.

Тази кампания, по повод Световния ден на водата, обединява всички граждани, както и заетите в различни сектори, като спорт, комуникации, музика или кино. Целта е да направи видим проблема, чрез образа на 20-литров бидон, подобен на използваните от тези милиони хора. 

Как да подкрепим акцията


Всички желаещи, могат да се включат, като посетят интернет страницата на фондацията http://www.nowalking4water.org и да изтеглят изображението на бидона, да направят снимка с него и да я споделят в социалните мрежи с таг #NoWalking4Water. Колкото повече снимки има, толкова по-видимо ще бъде посланието. 

Можете да посетите различни места в Испания - Барселона и Мадрид, където е монтирана голяма визия на кампанията на фондация We Are Water и да направите снимка пред нея. 

Визия на кампанията има и в други страни по света, където международна фондация We Are Water е представена. Една от тези страни е България. 

В София, можете да направите своята снимка, през цялата седмица (19-25 март), пред Експо Баня София (изложбената зала на Roca) на бул.Мария Луиза 16.

Работна среща в галерия Roca Барселона

На 15-ти март, фондация We Are Water организира работна среща на тема „Вода и работа, силата да променим живота си“. В това събитие експерти по водите, околната среда, заети в различни области на знанието като инженерство, комуникации, химия и право споделяха опита си със студенти от всички университети в Барселона. Студентите имаха възможност да обсъдят с различните говорители връзките между вода и пазара на труда.
Кампанията за Световния ден на водата, организирана от фондация We Are Water, е допълнена с кръгли маси и събития в много други страни, където тя е представена, като Португалия, Великобритания, Китай, Индия, Румъния, Хърватия и др.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..