https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Акция на WWF свързва традиционната кухня с грижи за стари породи в парк Българка ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Сряда, 05 Ноември 2014 18:00, CSR News

12 автентични рецепти, традиционни за местните хора в района на Природен парк "Българка" ще могат да бъдат изпробвани през целия месец ноември в ресторантите на "К-експрес" в София, Пловдив, Бургас и Варна.

 

Тревненска салата - Снимка: WWFИнициативата е част от кампанията "Кулинарните тайни на природата" на природозащитната организация WWF. Тя е част от дългосрочния проект "Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони".

10% от сумата, събрана от продажбата на храните по рецепти от парк "Българка", ще отидат във фонд, който ще се изразходва за възстановяването на средностаропланинска овца по пасищата в района на парка.

"След края на кампанията с набраните средства ще закупим агнета от застрашената от изчезване порода. Ще предоставим тези животни за отглеждане на стопани от района на парка, за да можем постепенно да възстановим породата и по този начин да съхраним планинските пасища и цялото им биоразнообразие", разясняват идеята си организаторите на кампанията от WWF.

Инициативата им е част от пилотна схема за плащания за екосистемни услуги "Възстановяване и поддържане на характерния генофонд в защитените територии", разработена от WWF.

 

Ястията, които могат да бъдат опитани са:


Чушки с ориз и гъби от село Зелено дърво; тревненска гъбена чорба; вегетарианска мусака по тревненски; "Лъжлив Съби" от Габровско; тревненска салата от чушки, сини сливи и праз; тревненски сач с пилешко и свинско; патладжан по тревненски; пикантен боб с маслини; свинско с картофи; печената тиква с мляко, мед и орехи; содената питка със сирене и тревненската чорбаджийска запеканка.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..