https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Актьорът Филип Аврамов вкарва "В крак с климата" Югозападна България ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Понеделник, 20 Октомври 2014 16:18, CSR News

От днес започва турнето на "ЕкоОбщност" и "За Земята" с участието на актьора Филип Аврамов - „В крак с климата” или как от нас зависи да живеем по-добре в градчета и селца; как да се съобразяваме с даденостите на природата и да се се възползваме от възможностите, които тя ни дава.

 

Едночасова хумористично-образователна беседа засяга основните проблеми, свързани с изменящия се климат в югозападния регион: земеделие, водоползване, енергия за битови нужди. То ще бъде представено на публиката в Крупник, Симитли, Кресна и Микрево, а входът е свободен.

Шоуто предлага на местното население някои прости и евтини решения за приспособяване към очакваните отрицателни въздействия на климатичните промени в региона, като засушаването и затоплянето.

Зрителите ще видят примери за малки промени в домакинството и в ежедневните навици, които без много усилия ще повишат устойчивостта им към неочакваните обрати в климата.

 

"Въпреки шеговития тон на шоуто аз силно се надявам, че ще накараме хората да се замислят да влезнат в крак с климата", казва актьорът Филип Аврамов, изпълняващ главната роля в представлението."Всички заедно трябва да се погрижим за нашия дом – Земята, затова ще провокирам публиката да участва", обещава още той.

 

Постановката е дело на сценариста Ангел Еленков и почива върху събраните от специалистите данни и препоръките на експерти от Българската академия на науките, Института по почвознание "Н. Пушкаров", Софийския университет и Университета за национално и световно стопанство.


А ето и цялата програма на турнето:


20 октомври - 17:30 ч., с. Крупник, сградата на СОУ
21 октомври - 18 ч., гр. Симитли, сградата на СОУ
25 октомври - 11 ч., с. Ноевци, читалище "Пробуда"
27 октомври - 17 ч., гр. Сливница, сградата на Общинска администрация
28 октомври - 17 ч., гр. Брезник, сградата на читалище "Просвещение"
29 октомври - 11 ч., гр. Годеч - сградата на Общината
30 октомври - 16 ч., гр. Кресна, сградата на Общинска администрация и
30 октомври - 18 ч., с. Микрево, читалище
31 октомври - 17 ч., гр. Трън, читалище "Гюрга Пинджурова"

 

Събитията са част от проект "Климатът зависи от нас", изпълняван от екологично сдружение "За Земята" и фондация "ЕкоОбщност" с цел засилване на гражданското съзнание и участие по отношение на проблемите, свързани с климатичните промени, в училища и местни общности в седем общини в Западна България (Брезник, Годеч, Кресна, Симитли, Сливница, Струмяни и Трън).

 

 

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Новини България

WWF КОЛЕДНА МИСИЯ: 3000

ТЪРСИМ 3000 ДАРИТЕЛИ ЗА ПРИРОДАТА С WWF     ИЗГУБЕНАТА ХАРМОНИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНА Мисията на WWF е да се грижим за заобикалящата ни среда и хората да живеят...

Околна среда и Екология | WWF

Прочети..

„Тази Коледа чудесата правите вие“ - различна и интерактивна Коледна кампания

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа...

Общество | CSR News

Прочети..

IBM подкрепя икономическото развитие, образованието и здравеопазването в България

Мисията на IBM Corporate Service Corps стартира в България за първи път София, 16 октомври 2017 г. – IBM обяви днес началото на първата по рода си IBM Corporate Service...

Общество | CSR News

Прочети..