https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/447778csr_bg_planet.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/772493csr_front_page_sustain.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/338669csr_bg_cosmetic.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315181csr_bg_invest_in_human_capital_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/862241csr_bg_wings_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/917951csr_bg_grass_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243610csr_bg_sky_text.jpg https://csr.bg/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/444322csr_bg_ethics_text.jpg
Аурубис България бе домакин на форум “Заедно за устойчиво индустриално бъдеще” ПДФ Печат Е-мейл
Новини - Околна среда и Екология
Петък, 01 Ноември 2013 14:02, Aurubis Bulgaria

 

На 17 октомври Аурубис България бе домакин на третото издание на форум “Заедно за устойчиво индустриално бъдеще”, който се организира съвместно с Девня Цимент.


Във форума участие взеха зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев, представители на водещи компании у нас, учени от БАН, медии и др.
Форумът бе открит с приветствия от Никола Треан – изпълнителен директор на Аурубис България и Серж Шмит – изпълнителен директор на Девня Цимент.


Първият панел бе на тема “Индустриалната симбиоза и ефективността на ресурсите” с модератор Николай Минков – изпълнителен директор на Индустриален клъстер “Средногорие Мед”.


Специален гост на форума бе Йън Хъмфрис – оперативен директор на Национална програма за индустриална симбиоза – Великобритания, който представи положителните практики и взаимодействие на бизнеса с местната власт в Кембридж при решаването на важни за общността проблеми с траен екологичен ефект.


Антон Кръстев от института по океанология при БАН представи приключиля успешно проект за създаването на индустриална симбиозна мрежа за опазване на околната среда и устойчивото развитие на Черноморския басейн. Диана Димитрова - мениджър „Екология” в Аурубис България, се спря на дейността на предприятието в опазването на околната среда и успешния пример за локална индустриална симбиоза, която е реализирана тук.
Във втората част на форума бяха представени презентации на тема "Социалната отговорност днес" с модератор Елица Баракова – изпълнителен директор на Фондация “Помощ за благотворителността в България”.
Тук пред участниците в конференцията презентации направиха вицепрезидентът на Аурубис Груп д-р Томас Бюнгер, Марина Стефанова – изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Евгения Попова –“Ей И Ес – Марица Изток” и Дарина Георгиева - “Овергаз Инк”.


Третият панел на форума бе на тема “Нашите най-големи предизвикателства в областта на безопасността и как да ги решим” с модератор Георги Николов – генерален секретар на Аурубис България. В него презентации изнесоха представители от Девня Цимент, Дънди Прешъс Металс Челопеч и КонтурГлобал Марица Изток 3, които споделиха пред присъстващите успехите и постиженията на компаниите в тази важна област. Пред участниците във форума бяха прожектирани и два филма, посветени на темата, а панелът се проведе непосредствено след производствена обиколка на завода, по време на която нагледно бяха представени постиженията в тази област.


Форумът завърши с дискусия и споделяне на впечатления от конференцията и пожелания за нови подобни срещи.

Powered by Web Agency

 

CSR Видео

Най-четени статии

Новини България

Едно от най-мащабните събития за социални иновации ще се проведе в София на 26-27 ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Международната конференция за социални иновации „Партньорство за промяна“. Тя ще предложи рядка възможност за среща на представители на...

Общество | CSR Events

Прочети..

Про-боно услугите в подкрепа на деца в риск - ефективна форма на корпоративна социална отговорност

"Корпоративната социална отговорност (КСО) става все по-припозната практика сред бизнеса в България. Тя засяга всеки един от нас, тъй като отразява основните ценности на обществото, в което живеем. КСО се...

Маркетинг обвързан с кауза | Фондация "За Нашите Деца"

Прочети..

Информационна среща: Образованието в уязвими общности – възможно

Информационна среща за партньорството си по проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“ проведоха вчера в столицата „Фондация за социална промяна и включване“ и „Благотворителна фондация към Международен Женски Клуб-София“....

Общество | Фондация за социална промяна и включване

Прочети..